Най-старото сухоземно животно в света празнува 191-ия си рожден ден

10
Джонатан е най-старата костенурка в историята
Джонатан е най-старата костенурка в историята Снимка: Cosmic Latte / X

Джонатан е най-старата костенурка в историята

Най-старото сухоземно животно в света, костенурка на име Джонатан, отпразнува 191-ия си рожден ден на остров Света Елена, съобщи ЮПИ.

Точната възраст на Джонатан не е известна, но той е бил поне на 50 години, когато е бил докаран на Света Елена от Сейшелските острови през 1882 г., което го прави поне на 191 години, а вероятно е на много повече, съобщиха от „Рекордите на Гинес“, предаде БТА.

Джонатан е най-старото живо сухоземно животно в света, както и най-старата костенурка в историята.

Той е от вида сейшелска гигантска костенурка (Aldabrachelys gigantea hololissa), чийто представители имат средна продължителност на живота около 150 години.

Въпреки че е загубил обонянието си и е почти сляп от катаракта, апетитът му остава голям“, казва ветеринарният лекар Джо Холинс и допълва: „Той все още се храни веднъж седмично с подсилващи плодове и зеленчуци от малък, всеотдаен екип. Това не само допълва калориите му, но и осигурява основните двигатели на метаболизма му: витамини, минерали и микроелементи“.

Джонатан живее от 141 години в имението „Плантейшън хаус“, което е резиденция на губернатора на Света Елена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари