Наградиха победителите в конкурса "Да уловиш мига"

1
В инициативата, организирана от русенското основно училище "Отец Паисий", се включиха деца от цялата страна
В инициативата, организирана от русенското основно училище "Отец Паисий", се включиха деца от цялата страна

В инициативата, организирана от русенското основно училище "Отец Паисий", се включиха деца от цялата страна

Ясни са резултатите от седмия национален конкурс „Да уловиш мига“, който се организира от русенското основно училище „Отец Паисий“.

В инициативата се включиха деца от цялата страна, като те представиха близо 700 авторски фотографии и рисунки. Награждаването се проведе днес в Русенския университетАнгел Кънчев“, като там през следващите дни ще може да бъде разгледана и изложба, представяща произведенията на всички участвали. Поздрави към организаторите и учениците бяха отправени от името на областния управител Анатоли Станев и кмета Пенчо Милков.

„Радостен съм, че началото на подобни инициативи бива давано именно от училищата, защото вие сте сред тези хора, които са най-близко до нашите деца и съответно неспирно насърчавате техния стремеж да знаят повече и да бъдат по-добри във всичко, което правят! Ежедневната ви дейност доказва, че е напълно възможно дългогодишните традиции в родната образователна система да бъдат успешно съчетавани с модерни методи и форми на преподаване! Благодаря ви за неуморността и професионализма, с които работите!“, се казва в написаното от Станев до директора на училището Биляна Алексиева и нейния екип.

На децата областният управител пожелава да мечтаят и по-често да откриват красотата на света. „Поздравления за ентусиазма и дръзновението ви да се включите в една незадължителна извънкласна инициатива! Вярвам, че подобни начинания ви изграждат като достойни личности, които освен че могат да се справят с предизвикателствата на съвременния свят, могат и да открият редица възможности за реализация на своя потенциал!“, допълва още той.

От своя страна кметът Милков пожелава здраве, енергия и дръзновение на директора и екипа на училището, с които да продължават да насърчават най-младите членове на обществото ни да се изявяват и да търсят красивото в заобикалящия ни свят. Той определя инициативата като достойна, тъй като благодарение на нея традициите се съхраняват успешно, а също е посветена и на наближаващия патронен празник на учебното заведение.

21 деца бяха отличени за своите рисунки, а 10 за фотография. За първи път бе връчена и награда в памет на Яница Карачорова, която е учила в ОУ „Отец Паисий“. Във възрастовата група между 7 и 10 години първите три места бяха съответно за четвъртокласничката Иванина Славчова от Начално училище „Ст. Доспевски“ в Самоков; второкласничката Тиана Атанасова от ОУ „Отец Паисий“ в Русе и третокласника Александър Раванов от бургаското ОУ „Любен Каравелов“.

Във втората възрастова група победител стана шестокласникът Тони Гьокдемир от СУ „Й. Йовков“ в Кърджали. Второто място бе отредено за петокласничката Грозданка Димитрова от училище „Христо Ботев“ в гр. Стамболийски, а на трето място бе класиран петокласникът Кристиян Петров от ОУ „Отец Паисий“ в Русе. В третата възрастова група своеобразният златен медал отиде при десетокласничката София Гошева от Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград. Втора стана дванадесетокласничката Християна Бикова от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „А. Попов“ във Велико Търново, а трета четиринайсет годишната Дарина Николова от ЦПЛР в София.

Журито отреди и едно първо място за школа. То отиде при СУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Добрич. Бяха връчени и шест поощрителни награди на ученици. Съответно това бяха третокласничката Виктория Алдемирова от Начално училище „Ст. Доспевски“ в Самоков; първокласничката Тея Драганова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, намиращо се в село Ряхово, област Русе; седмокласничката Йоанна Атанасова от СУ „Васил Левски“ в Ардино; петокласничката Анита Стоянова от училището, организатор на конкурса, десетокласничката Джайа – Раде Дейвис от Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград и шестнайсет годишнината Сияна Васелич от ЦПЛР в Бургас.

Колкото до класирането в категория фотография първото място отиде при петокласника Мартин Анков от ОУ „Любен Каравелов“ в Попово. Второто място бе присъдено на деветокласничката Виктория Пламенова от Националната природо-математическа гимназия „Акад. Л. Чолаков“ в София. На трето място се класира деветгодишната Славина Найденова от Начално училище „Любен Каравелов“ в гр. Съединение. Бяха раздадени и шест поощрителни награди на: десетокласничката Ивана Зафирова от Кърджали; на единайсетокласничката от СУ „Д. Дебелянов“ в Белене Веселина Иванова; осемнайсетгодишния Иво Митов от Професионалната гимназия по битова техника в Пловдив; третокласничката от III ОУ в Гоце Делчев Ивайла Павлова; четвъртокласника Румен Митов от ОУ „Христо Ботев“ в село Търнава и първокласничката Леа Гашич от Начално училище „Отец Паисий“ в Пазарджик.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите също отличиха участници в двете категории. Повече информация може да бъде намерена на уеб сайта на ОУ „Отец Паисий“.

Журито, което определи победителите, бе съставено от трима членове – фотографът Петър Стаменков, художниците Божидар Шенков и Румяна Радева, а председател бе също художникът Анета Манева.

В понеделник в училището ще се проведе и Ден на отворените врати, който освен към бъдещите ученици, е насочен и към бивши възпитаници на школото и родители. Инициативата е част от тържествата по случай 156-ата годишнина от основаването на учебното заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари