"Наглите“ си купиха свободата с нашите пари

0
По-добре е да станем престъпници, а не да бъдем почтени хора
По-добре е да станем престъпници, а не да бъдем почтени хора

Страхувам се, кой ще гарантира сега сигурността на семейството ми, попита в ефир синът на една от жертвите на "Наглите".

Защо тези хора с дебели криминални досиета не лежат по-дълго при строг режим, а ги освобождават ? Те са си платили. С нашите пари са си платили освобождаването. Това съмнение изрази в студиото на Нова ТВ Иван Киров, син Киро Киров, представител на едно от 12-те семейства, станали жертва на престъпната група за отвличания "Наглите".

Ние дадохме на над 1 млн. лв. откуп  и останалите -  над 3 млн. лв. А парите ни ги няма, добави Киров-младши. Коментарът му бе по повод информацията от вчера, че двама от бандата Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца ще излязат от затвора за „добро поведение“ предсрочно.

„Ако се появят тези пари сега, ще ги върнат ли в затвора? Тези наказания са с превантивна цел. Искам да питам - къде са ни парите, ще ни бъдат ли върнати тези пари. Обезщетени ли са финансово тези 12 семейства, които станаха жертви на „Наглите“. Тези семейства са унищожени“, допълни Киров.

Той разказа, че бандитите лежат не за 12 отвличани, а за 1. И изрази своето огромно разочарование, че се толерират по някакъв начин престъпниците, а примерните граждани се неглижират, с което се дава много лош пример за общество. 

„На мен държавата като примерен гражданин дава ли ми втори шанс? Страхувам се. Кой ще ми гарантира сигурността на семейството. Те могат да  тръгнат да отмъщават“, не без тревога сподели синът на Киро Киров и добави: „Това ли е правосъдието? На тези пари 517 000 евро които им предадох, съм платил данък. Тоест взел съм от фирмата си  670 000 евро , като съм платил данък, за да им предам 517 000 евро. „Наглите“ не са ми издали фактура за това. А върху тези пари аз съм си платил данък печалба. В други страни, например в Холандия на жертва на отвличане за 15 млн. евро откуп му опростиха данъците, а тук такива неща няма, гневи се Иван Киров.

Бизнесменът попита как се правят 3 млн. лв печалба с честен труд. Затова с освобождаването на такива хора, като "Наглите" се дава лош знак - че е по-добре е да станем престъпници, а не да бъдем почтени хора. 

Това са хората, които рязаха уши и пръсти. Това са убийци. Казваха ми искаш ли да върнем бащата ти на парчета ? А сега излизат на свобода, вместо да бъдат за по-дълго в затвора и при по-тежък режим, за назидание на останалите, аргументира позицията си Иван Киров. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари