Наемател взриви къща в Истанбул заради удвоен наем

1
Семейството на обвинения се качва в кола и си тръгва пред очите на хазяина
Семейството на обвинения се качва в кола и си тръгва пред очите на хазяина Снимка: АА

Семейството на обвинения се качва в кола и си тръгва пред очите на хазяина

Наемател е обвинен, че е подпалил къща в Истанбул и е причинил експлозия, която е унищожила къщата и е съборила стените на съседна къща след спор за наема със собственика на къщата.

Мехмет Йълмаз, неговият хазяин, твърди, че заподозреният, идентифициран като О.Е., по-рано го е заплашил да подпали къщата му, когато са се скарали за драстично увеличение на наема, пише вестник "Марица".

Пожар на първия етаж на триетажна сграда в квартал Авджълар в европейската част на Истанбул, където живеят повечето от българските изселници в мегаполиса, рано в понеделник изпепели цялата сграда. Огънят нанесе сериозни щети и на съседните сгради. На място са пристигнали огнеборци, които потушили огъня.

Йълмаз каза пред информационна агенция Ихляс (IHA), че O.E. е бил негов наемател през последните седем години и той е плащал 700 турски лири (69 лева) за апартамента от години. „Казах му, че ще вдигна наема на 1500 лири, но той се противопостави и ме заплаши. Затова подадох жалба в полицейското управление“, сподели наемодателя. Твърди се, че O.E. се е евакуирал от къщата, преди да залее апартамента с бензин и да избяга от местопроизшествието.

Йълмаз, който живее на горния етаж в същата сграда, заяви, че чул шум рано сутринта и видял дима. „Излязох и видях огъня, после имаше и експлозия. Видях него и семейството му. Те се качиха в една кола и си тръгнаха, когато ме видяха”, добави той.

От полицията съобщиха в изявление, че пожарът и последвалата експлозия са резултат от "спор между наемател и наемодател", но не даде повече подробности, като добави, че е в ход разследване.

Заради инфлацията от близо 85 на сто, в Турция зачестиха споровете за непосилните наеми. Много държавни служители бяха принудени да се преместят в по-малки населени места, защото заплатите им са недостатъчни за драстично увеличаващите се наеми. Съдилищата са претъпкани с дела по спорове за наеми, които се проточват с месеци и години. По тази причина не са малко конфликтите между наематели и наемодатели в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари