Надига се силно недоволство срещу подновените полети между Варна и Лондон

0
Областният управител и шефът на една от големите болници край морето са против
Областният управител и шефът на една от големите болници край морето са против

Влиятелни хора се обявиха срещу възобновяването на двупосочната авиовръзката Варна - Лондон, недоволство има и в социалните мрежи.

Както е известно, вчера Wizz Air съобщи, че полетите стартират на 16 април и ще се изпълняват три пъти в седмицата.

Най-напред реагира областният управител на Варна Стоян Пасев. "Успокоихме се, че мерките действат, обстановката в морската столица и областта като цяло са спокойни. Радваме се, че няма ръст на случаите на заболели с коронавирус във Варна. Хората са дисциплинирани в по-голямата си част, спазват правилата, независимо колко им е трудно. Значително е намалял и броят на хората под карантина, защото за мнозина от тях, завърнали се от чужбина, изтече срокът на домашната им изолация. Точно поради тези причини силно съм притеснен от факта, че се очаква нов наплив от пристигащи сънародници от Лондон. Предстоят ни разговори с авиокомпанията. Вероятно ще има хора, които ще се втурнат като сезонни работници към Лондон, други ще искат да се приберат за Великден у дома, но все още опасността не е отминала. За да се пускат полети и то три пъти седмично, вероятно има заявен сериозен интерес", каза Пасев пред сайта "Варна 24".

Няколко часа по-късно против се обяви и шефът на МБАЛ “Света Анна" Красимир Петров. Той изпрати специално писмо до медиите по случая. "С изумление научих за предстоящото подновяване на полетите между Варна и Лондон - град-епицентър на заразата с COVID-19 от 16-и април 2020 г. В резултат на навременно въведените мерки и стриктното им спазване Варна успя да се съхрани като оазис, много слабо засегнат от заразата. Цената за това относително спокойствие плащаме всички - и работещите в болниците, и гражданите. На този фон намирам възобновяването на полетите Варна - Лондон, три пъти седмично от 16 април, за безумие, в резултат на което има реална опасност да си внесем прясна зараза. Призовавам всички мислещи и отговорни хора да се обединим и да се противопоставим на подобен ход, който крие реален риск за живота и здравето на варненци".

Пасев съобщи още и за възможни мерки за полетите - пристигащите да получат уведомление за задължителна карантина още в самолета, или пък да бъдат извозвани до домовете без да се ползват автобуси и такси. Практически второто намерение е неизпълнимо за хората, които не са от Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари