Надежда Йорданова: Обмисля се временно отстраняване на главния прокурор

2
Това каза правосъдният министър на заседание на правната комисия
Това каза правосъдният министър на заседание на правната комисия Снимка: БГНЕС

Това каза правосъдният министър на заседание на правната комисия

"Най-добрият начин за решаване на проблема с търсенето на отговорност от главния прокурор е промяна в Конституцията. Обмисля се механизъм за временно отстраняване от длъжност на главния прокурор докато тече разследването". Това каза министърът на правосъдието Надежда Йорданова по време на заседание на Комисията по конституционни и правни въпроси, предаде БНТ

По думите ѝ е предвиден специфичен механизъм за избор на разследващ магистрат, който да разследва данни за извършено от главния прокурор престъпление.

"Този разследващ магистрат трябва да има гаранции, че главният прокурор няма да се намесва в неговата работа", допълни Надежда Йорданова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Мнение
    Според мен е необходимо прокуратурата да бъде извадена от съдебната система. Не може следователи да разследват следователи,,,!!????, прокурори и съдии, т.е. магистрати. За разследване на магистрати, единствените до някъде независими да ги разследват са разследващите полицаи, т.ъй като са извън съдебната власт, въпреки, че те също работят под ръководството и надзора на прокуратурата. Необходимо е цялостна реформа в следствието. Няма логика следователите да работят по-малко от 5 процента от всички дознания, да са около 20 пъти по-малко натоварени от разследващите полицаи и да получават 4-5 пъти по-висока заплата, т.е. този, който работи много по-малко получава повече...!!!??? Реформата в съдебната власт трябва да започне с повишаване ролята и статута на разследващия полицай и изваждането им от МВР. Оттам нещата ще се подредят....включително и за разследването срещу главния прокурор.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари