Над 800 изравнителни сметки не са коригирани от Топлофикация Русе

0
Според информация от топлинните счетоводилите, са коригирани едва 64 изравнителни сметки
Според информация от топлинните счетоводилите, са коригирани едва 64 изравнителни сметки

Според информация от топлинните счетоводилите, коригирани са едва 64 изравнителни сметки

От Топлофикация Русе обявиха, че някои от абонатите са получили коригирани изравнителните сметки, съобщава Дарик Радио.

„Всички абонати, които са получили още веднъж изравнителни сметки не са осигурили достъп до индивидуалните уреди на нито една от двете официални дати за годишен отчет. По информация от топлинните счетоводители не са констатирани грешки в самите изравнителни фактури.“, каза инж. Севдалин Желев, изпълнителен директор на Топлофикация Русе.

Според синтезираната информация от топлинните счетоводители в Русе от всички 868 абонатни станции, изравнителните сметки за едва 64 от тях са били коригирани.

„Препоръчвам на всички клиенти, за да не изпитват неудобството от чакане на инкасатори в неудобни за тях часове, да заменят морално остарелите уреди за дялово разпределение с такива с дистанционен отчет. С модерните устройства отчетът всеки месец се извършва от разстояние, без посещения в имота. С уредите с дистанционен отчет клиентите получават целогодишно фактури за реалното си потребление и отпадат изравнителните сметки.“, каза инж. Севдалин Желев.

Монтирането на дистанционни уреди за дялово разпределение е залегнало в няколко европейски директиви и за това през миналата година бе прието изменение на Закона на енергетиката, съгласно който всички българи трябва да инсталират индивидуални водомери, топломери и топлинни разпределители с дистанционен отчет до 2027 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    тарикат дет няа ко да губи
    ш ви мааата ева
  • 3
    3
    Гост
    Кокала не се пуска лесно. Кой връща надвзети пари?
  • 5
    2
    РУСЕНЕЦ
    Не се надънихте с пари.Вижда ви се края.Какво изравняване,какви два лева,като цяло сте в криминалния сектор,заедно с ;чси;.
  • 5
    1
    Тарикат
    Номера е: Да сте осигурени официално на минимална работна заплата. Да имате само едно жилище на ваше име. Тия се опитваха да ме дерат с такса сградна инсталация. Нямам парно, никога не съм имал, нищо не съм подписвал с Топлофикация-Русе. Както и да е - осъждат те. ЧСИ там. Не могат да ти пипнат парите и имота както споменах. 5 години минават давност и си чист като сълза.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари