Над 400 служители на МВР следят изборния ден в Русенско

1
Избирателите с право на глас в областта са над 200 000
Избирателите с право на глас в областта са над 200 000

Изборният ден в област Русе започна нормално, като до 7:50 часа не са постъпвали сигнали за нарушения или неотворени секции, чийто общ брой е 348.

Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия в Русе Милена Хинкова, предава БТА.

Общо 108 души под карантина в региона са подали заявление за гласуване. За тях са разкрити четири мобилни секции - три в Русе и една във Ветово. Шест са стационарните секции в COVID отделенията в лечебните заведения в региона. Пет са в Русе и една в Бяла. Отделно, има и допълнително разкрити секции - в домове за възрастни хора, в следствения арест, в болници, в Центъра за психично здраве и други.

Хинкова обясни, че в седем-осем секции в региона има неявили се членове, но това не е попречило на началото на изборния ден. Организира се тяхната замяна. По думите на Хинкова няма проблем и със съставите на COVID-секциите. В тях има по трима и по петима членове, а във Ветово дори са седмина.

В Русенско общо 228 кандидати за депутати, издигнати от 30 партии и коалиции, се борят за осем места в 45-ото Народно събрание. Избирателите с право на глас в областта са 204 495.

От полицията информираха, че повече от 400 служители на МВР бдят за сигурността, обществения ред и спокойствието на гражданите в Русенско в изборния ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари