400 служители на МВР пазят реда по време на изборите в Русенско

1
Създаден е оперативен щаб със заповед на директора на ОДМВР в Русе
Създаден е оперативен щаб със заповед на директора на ОДМВР в Русе

 Създаден е оперативен щаб със заповед на директора на ОДМВР в Русе

Изборният ден в Русенска област започна в спокойна обстановка. Няма регистрирани сериозни престъпления или нарушения на обществения ред преди началото на вота, съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева, предава БТА.

От структурите на МВР са предприети и се осъществяват всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

Охраната на изборните места през нощта е протекла нормално, а тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени без нарушения. Няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите на територията на областта.

Близо 400 служители са пряко ангажирани със сигурността на местата за гласуване и с други дейности, свързани с вота.

Цялостната дейност по обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния ден и след приключването му се ръководи от оперативен щаб, създаден със заповед на директора на областната дирекция на МВР в Русе.

Служителите на секторите "Български документи за самоличност" във всички звена на ОДМВР в областта ще работят от 8:30 до 19:00 часа днес и ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти, за да могат гражданите да упражнят избирателните си права.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Деливерски
    Един месец преди датата на изборите,тарторите във всички ромски квартали в държавата,са получили големите пари,своевременно са раздадени на "звеноводите" срещу гаранции,очаквайки датата 2-ри октомври.Големите партии,засмукват народна пара под различни форми,след което си купуват "бюлетини",биейки се после в гърдите и крещейки по студията,че това са техни "съмишленици",на които едва ли не,"обичта" им прелива към тях.И мои сънародници българи,които нямат хабер от партийни програми,идеологии,протягат ръка за 40-50 лева,издухват ги още на същия ден и чакат следващите избори.В парламента влизат индивиди с купени гласове,затова качеството на депутатите,оттам и качеството на най важната ни институция НС, винаги е оценено от народа с жалки проценти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари