Над 2000 са новорегистрираните пациенти с рак на гърдата в Русе

1
Все по-често случаите на онкозаболяването се установяват в ранен стадий
Все по-често случаите на онкозаболяването се установяват в ранен стадий

Все по-често случаите на онкозаболяването се установяват в ранен стадий

2022 са регистрираните пациенти с рак на млечната жлеза в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи управителят на онкодиспансера д-р Камен Кожухаров по повод Международния ден за борба с рака на гърдата, който отбелязваме днес, предаде БНТ.

За сравнение през 2022 г. регистрираните пациенти са 2267, а през 2021 г. – 2269.

Повече от половината новозаболели разбират за заболяването още в първи или втори стадий от развитието на болестта. Това дава възможност на пациентите да предприемат мерки навреме и да се подложат на адекватно лечение. Стотици хора разчитат на ранната диагностика, уточнява управителят на Комплексния онкологичен център в Русе д-р Камен Кожухаров и припомня, че страхът от Ковид-19 не бива да пречи на ежегодната профилактика на всяка жена.

В знак на съпричастност към страдащите от коварното заболяване, над 200 розови лентички получиха всички служители и посетители в Онкодиспансера в Русе днес.

В началото на 2021 г. Световната здравна организация обяви рака на гърдата за най-разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата. Една от основните причини за това е, че в по-голямата част от случаите се диагностицира в късен стадий, когато шансовете за ефективно лечение са малки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    Точен
    Не качествени хранителни продукти се продават замърсена околна среда стрес на работни места .млади момичета болни все повече след тъй наречената демокрация все повече двойки остават бездетни жалко за младото поколение казвам го с болка на душата си .
  • -4
    5
    123
    шибай редовно жена си и и мачкай цицките и няма да чуеш за подобно нещо. ама то с толкова педерасти, кой ти чука жени в днешно време.
  • 9
    4
    До 3
    Абе на кметът жена му не работи ли в РИОСВ, или беше някаква адвокатка? Този не получава ли информация "от извора", че да реагира на замърсяването на въздуха?
  • 10
    3
    Анонимен
    Да благодарим на РИОСВ Русе, всичко е в нормите!
  • -8
    2
    Elinor
    Новини от Русе | DUNAVMOST.com - Виртуален мост на новините от Русе! ДНЕС 79 ВЧЕРА106 Начало - Dunavmost.comGoogle+TwitterFacebook Над 2000 са новорегистрираните пациенти с рак на гърдата в Русе 19 октомври 2023 - 16:08 часа Коментари: 0 1ОДОБРЯВАМ Все по-често случаите на онкозаболяването се установяват в ранен стадий Все по-често случаите на онкозаболяването се установяват в ранен стадий Facebook Twitter Telegram Все по-често случаите на онкозаболяването се установяват в ранен стадий 2022 са регистрираните пациенти с рак на млечната жлеза в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи управителят на онкодиспансера д-р Камен Кожухаров по повод Международния ден за борба с рака на гърдата, който отбелязваме днес, предаде БНТ. За сравнение през 2022 г. регистрираните пациенти са 2267, а през 2021 г. – 2269. Повече от половината новозаболели разбират за заболяването още в първи или втори стадий от развитието на болестта. Това дава възможност на пациентите да предприемат мерки навреме и да се подложат на адекватно лечение. Стотици хора разчитат на ранната диагностика, уточнява управителят на Комплексния онкологичен център в Русе д-р Камен Кожухаров и припомня, че страхът от Ковид-19 не бива да пречи на ежегодната профилактика на всяка жена. В знак на съпричастност към страдащите от коварното заболяване, над 200 розови лентички получиха всички служители и посетители в Онкодиспансера в Русе днес. В началото на 2021 г. Световната здравна организация обяви рака на гърдата за най-разпространеното онкологично заболяване сред населението на планетата. Една от основните причини за това е, че в по-голямата част от случаите се диагностицира в късен стадий, когато шансовете за ефективно лечение са малки. Facebook Twitter Telegram Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието! Редактор: Петя Георгиева Изпращайте снимки и информация на [email protected] Напиши коментар! Остават 2000 символа ОБНОВИ 0 Еа 18:48 | 19.10.2023 г. Мили дами прочетете това и се замислете. Известен Немски Професор от областта на медицината е стигнал до следния извод. Ако имате рак на лявата гърда ,значи имате някакъв проблем ,конфликт със съпруга или приятелят си. Ако е на дясната гърда имате някакъв конфликт със децата си. Ако решите този конфликт и всичко се нареди и самият рак ще изчезне.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари