Над 14 000 са диагностицираните с коронавирус в Русенско

2
Активните случаи са 40
Активните случаи са 40

Петима са новозаразените с COVID-19 в Русенско за последните 24 часа, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

Четири от случаите са от община Русе, а един е от Бяла. В останалите населени места от общините Борово, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово няма заболели от коронавирусна инфекция през вчерашния ден. За изминалото денонощие няма починали с положителен тест за коронавирус. Същевременно още двама души са оздравели. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 14291, а преболедувалите 13342. Активните случаи са 40. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 16 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 130, от които 26 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 909, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 521 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал област Русе се намира на седмо място по заболеваемост в България наравно с още три региона: Враца, Плевен и Хасково. Други три области са без заразени с COVID-19. Става дума за Видин, Кюстендил и Сливен.

До момента в областта са извършени 52638 имунизации, като повторна доза са получили 25122 лица. Само за последното денонощие са поставени 435 ваксини, като 213 от тях са били първи прием на някои от препаратите.

През цялата следваща седмица ще функционира „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Пунктът е снабден с всички налични видове ваксини – „Пфайзер“, „Модерна“, „Астра Зенека“ и еднодозовия препарат на „Янсен“. Работното време на кабинета през делничните дни ще е от 08.00 ч. до 15.00 ч. Днес също е осигурена възможност за имунизация без предварително записване на час до 14.00 ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари