Над 1000 румънски медици са заявили готовност да заминат за Израел

1
Александру Рафила​: Записванията вървят много бързо
Александру Рафила​: Записванията вървят много бързо

Александру Рафила​: Записванията вървят много бързо

Румънският министър на здравеопазването Александру Рафила съобщи снощи, че над 1000 медици в Румъния са изразили готовност да заминат, за да оказват здравна помощ в Израел, който се намира във въоръжен конфликт с палестинската групировка "Хамас", съобщава телевизия Диджи 24.

"Записванията вървят много бързо. Имахме много добра реакция и когато стана голямото земетресение в Турция. Над 1000 души са се записали, лекари и медицински сестри. Трябва да си подготвен, да можеш да се справиш и да изпратиш такива екипи, ако е необходимо. Добре е да има пример за човешка солидарност в такива случаи. Видяхте, че и в болниците в Израел персоналът беше дошъл на работа без някой да го вика. Така беше и при нас, когато се случи (трагедията) в Креведия", заяви Рафила, визирайки експлозията на газостанция през август, при която загина един човек, а близо 60 бяха ранени. В последствие броят на жертвите нарасна на шестима.

По думите му някои професионални асоциации на медици също са изразили готовност да окажат помощ на лекарите в Израел в контекста на войната, включително сдружението на работещите в интензивни отделения. Рафила отбеляза, че помощ под формата на медицински персонал ще бъде изпратена "само при искане от страна на Израел", а мобилизацията е превантивна, за да може в случай на необходимост да бъдат изпратени възможно най-бързо.

Рафила отбеляза, че лекари от Израел са изразили готовност да помогнат на Румъния веднага след трагедията в Креведия.

Той каза, че има функциониращ сайт, в който доброволците могат да се запишат, за да окажат помощ на Израел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари