НА ЖИВО: Борисов говори за това как добре е овладял КОВИД кризата

0
Борисов се появи при доставката на ваксините на "Пфайзер"
Борисов се появи при доставката на ваксините на "Пфайзер" Видео: Фейсбук

Премиерът в оставка Бойко Борисов и днес не пропусна да се появи публично

Той направи това при получаването на  ваксините на "Пфайзер". 

“Чакахме да стане 10:30, за да се събудят, щото 9:30 им било рано. Аз като ставам в 6 и 9:30 и ми е средата на деня", изцепи се премиерът в оставка.

"Тук сме, за да благодаря още веднъж, за да благодаря на ЕК. Сега 274 хиляди ваксини, ако по 20 хиляди на ден се ваксинират, на месец 600 хиляди. А трябва повече, на макс да се мобилизира системата", каза Борисов.

С това приключва целия ваксинационен план, няма проблеми с дозите, даже през празниците малко ваксинирахме, защото хората ги нямаше. “Робърт Кох“ на всички европейски съвети се позовават на него, има няколко вида риск, ние бяхме в зоната с висок риск. От тази нощ ние сме в нискорисковите държави и нашите критици могат да погледнат с какви мерки другите държави са на нашето ниво. Пускане на смс, фризьорски салони затворени. Ние сега сме с Австрия която от октомври е в пълен локдаун с чест можем да кажем че сме приключили третата върна. и в същото време когато института Робърт Кох ни вади от списъка, можем само да ги оставим да си коментират", продължи с изказването си той.

“Какви усилия бяха да стигне това до тук. Не мога да схвана тази къса памет“, заяви министър-председателят в оставка.

“Представете си с този риск който поех какво щеше да стане, ако тази вълна беше отишла до 6 хиляди заболели, както в Турция и да сте вързани до 21 май. Сега се сравняваме с Белгия, Дания, Гърция. Много ни ядоха ушите и Мутафчийски винаги започва брифингите с какво са казали от “Робърт Кох“. Защото да извадиш от другите държави ваксините да дойдат в България, е много трудно и затова ги подкрепих вчера, Урсула, Сасоли, Юрова и виждате, че реакция от другите нямаше", коментира ситуацията в страната Бойко Борисов.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари