Евродепутат: Министрите Петков и Василев ще направят партия и ще привлекат десни избиратели

0
"Трябва да се възстановят демократичните традиции в страната ни, които бяха разрушени от правителството на ГЕРБ", заяви той по отношение на критиките от страна на Европа за проблемите със съдебната система
"Трябва да се възстановят демократичните традиции в страната ни, които бяха разрушени от правителството на ГЕРБ", заяви той по отношение на критиките от страна на Европа за проблемите със съдебната система Видео: NOVA

"Няма адекватна здравна политика в България. В някои страни държавните служители са задължени да се ваксинират и глобите са солени, ако това не се случи"

 Това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Петър Витанов, ръководител на групата на българските социалисти в ЕП.

Той добави, че в Европа в момента се отварят бизнеси, защото там голяма част от хората са ваксинирани, докато у нас това не е така, както и нивата на смъртност са различни у нас и в страните от Западна Европа.

За него партиите трябва да бъдат отговорни по този проблем, защото основна цел трябва да бъде запазване здравето на българските граждани.

"Може и да се говори за нарушаване на човешки права, но те се разпростират само до ненарушаване на правата на другите хора", категоричен бе евродепутатът.

Според него не бива да се забавя внасянето на Плана за възстановяване, за да може бизнесът и икономиката да си поемат глътка въздух със средствата, които се полагат.

"Развитите държави си пазят интересите, а ние трябва да направим така, че реализирането на Зелената сделка да не стане за сметка на бедните български граждани", смята Витанов.

"Бруталното полицейско насилие, което се случи в България, също е част от върховенството на закона и това се вижда от европейските институции. Трябва да се възстановят демократичните традиции в страната ни, които бяха разрушени от правителството на ГЕРБ", заяви той по отношение на критиките от страна на Европа за проблемите със съдебната система.

За съставянето на нова партия от страна на министрите Кирил Петков и Асен Василев ръководителят на групата на българските социалисти в ЕП Петър Витанов допуска, че те ще направят нов политически субект, но не смята това да е президентски проект и заяви, че губещи от него ще са десните партии, тъй като ще бъдат привлечени техните избиратели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако обожавате да ходите на палатка, но ненавиждате комарите, сега е моментът.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари