На русенци не им е студено

0
Повечето топлофикационни дружествата в страната вече са в готовност да започнат централизирано топлоподаване
Повечето топлофикационни дружествата в страната вече са в готовност да започнат централизирано топлоподаване

Повечето топлофикационни дружествата в страната вече са в готовност да започнат централизирано топлоподаване, с оглед на студеното време навън.

За да се пусне парното обаче, трябва да бъдат изпълнени две изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12°C и прогноза за следващите седем до десет дни за трайно застудяване. Това напомни Боян Паунов, директор Дирекция "Дялово разпределение" в "Топлофикация София" АД, пред БНТ.

Изискването е валидно и за другите градове. Според прогнозната в последната седмица от месеца задължително ще има парно, но това е прогноза, допълни Боян Паунов. По желание на клиента топлоподаването може да започне и по-рано. Традиционно в София първи за това изпращат заявление посолствата. Тази година най-студено се оказа на работещите в посолството на Република Сърбия. За да имаме по-рано парно отопление в блока, трябва да се разберем със съседите. Трябва да се подаде заявление, с решение на 2/3 от етажната собственост. То трябва да се представи в Деловодството на обслужващия топлорайон, заедно с подписано решение от Общото събрание на етажната собственост. За да започне безаварийни новият отоплителен сезон е важно да отворим на максимална степен вентилите на радиаторите си.

Топлофикациите в Пловдив и Варна също са готови да посрещат новия отоплителен сезон. В Пловдив също е започнало топлоподаване. Вече сме пуснали парното на десетки граждани, посочи и Крум Косев, "ЕВН Топлофикация".

На русенци все още не им е студено.

Но също остават в готовност. Все още нямаме заявки от болници, детски градини за пускане на парното, обясни и Севдалин Желев, директор на "Топлофикация Русе". Преди да се пусне топлото обаче, всички обезвъздушители трябва да са на максимална степен отворени. Важно е и да проверим уредите си за дялово разпределение.

В случай, че дисплеят им е угаснал, трябва веднага да информираме топлинния счетоводител. Един от най-добрите начини да спестим от солените сметки през зимата също иска участието на съседите, ако санираме входа - сметката ни може да падне с около 30 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари