Севдалин Желев: Русенци вече имат топла вода

2
Топлоподаването в Русе беше напълно преустановено от 17 август
Топлоподаването в Русе беше напълно преустановено от 17 август Снимка: Кис 13/ архив

Топлоподаването в Русе беше напълно преустановено от 17 август

Русенци, които разчитат на топлофикация, вече имат топла вода. Макар и с малко перипетии в края, успяхме да завършим годишния ремонт на съоръженията и топлопреносната мрежа“.

Това каза инж. Севдалин Желев, изпълнителен директор на Топлофикация Русе, предава Русе Медиа.

Топлоподаването в Русе беше напълно преустановено от 17 август.

Постарахме се да разпределим ремонтните дейности в най-отпускарското време, когато повече хора не са в града, а и да не е след 15 септември, когато започва учебната година и всички се завръщат в града“, каза инж. Севдалин Желев.

Според директора всички предвидени ремонтни дейности са извършени и от дружеството се надяват, че с направеното са успяли да гарантират топлата зима за русенци, избрали централното парно. Осъществена е модернизация на основния топлоизточник, извършени са и всички набелязани ремонти по топлопреносната мрежа, където е константиран риск за възникване на аварии.

Създадохме необходимата организация, за да извършим всички дейности, предвидени в годишната ремонтна програма, във възможно най-кратки срокове. Паралелно работим и по вече започнатите проекти. До няколко месеца ще бъдат внедрени в експлоатация модерните когенератори, които ще произвеждат енергия от природен газ“, каза инж. Севдалин Желев.

Директорът посочи, че заместването на част от въглищата с по-екологичния природен газ ще има положителен ефект за екологията на Топлофикация Русе и е част от стратегията на дружеството за декарбонизация.

„Обезпокоени сме, виждайки високите цени на природния газ, но се надяваме, че когато дойде време да го купуваме, кризата ще е отминала и в страната ще има достатъчно природен газ на поносими цени“, каза инж. Севдалин Желев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    русенец
    Да разбираме, че ТЕЦ-Русе отново ще започне да замърсява с горенето на боклуци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари