На къмпинг "Златна рибка" събират такса "чупливост"

0
100 лева за всяка каравана
100 лева за всяка каравана Снимка: Надежда Чипева / Капитал

Такса "чупливост" - така туристите на къмпинг "Златна рибка" определят парите, които им поискали от управата.

Гостите на къмпинга твърдят, че за всяка пристигнала каравана се заплаща по 100 лв. На регистратурата им обясняват, че сумата е "депозит за опазване на имуществото", информира БНР.

Посетителите на къмпинга добавят, че са получили кухненски уреди и посуда, но депозитът според тях е излишен, защото няма какво да счупят - "всичко е старо, строшено, амортизирано". Една от гостенките разказва, че дори й поискали допълнително заплащане, за да почива с тях и тригодишното й дете. 

Росица Александрова, която работи на рецепцията на "Златна рибка" категорично отрича да има подобна такса. "Няма такова нещо. При нас има единствено един депозит, който се дава за едни кабели, които моят шеф е купил. Чисто нови ги донесе при мен с торбите. Единствено, ако това нещо се дава на хората и ми го върнат счупено или въобще не ми го върнат (както има и такива случаи), се взима един депозит, които е 50 лв и веднага, когато ми върнат всичко здраво, аз връщам тези пари."

Тя не отрече, че понякога се налага туристите да доплатят, но това се случвало, когато в една каравана има повече от 4 души. Според нея "това е единственият къмпинг, в който се прави нещо".

На фона на оплакванията обаче има и туристи, които определят "Златна рибка" като "хубав и добре организиран" къмпинг.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари