На какво са симптом треперещите ръце?

0
Треморът може да се появи като временно състояние под въздействието на стрес при здрав човек
Треморът може да се появи като временно състояние под въздействието на стрес при здрав човек

Треморът е състояние, при което крайниците или цялото тяло се клатят или фино треперят

Той може да се появи като временно състояние под въздействието на стрес при здрав човек, пише zdrave.to

Но ако сте спокойни и ръцете ви все още треперят, това е симптом на заболяване на нервната система. На какво може да бъдат симптом треперещите ръце?

Постурален тремор
Възниква в статично положение, особено забележимо, когато пациентът изпъва ръцете си напред. Той може да бъде свързана с отравяне, като например препиване с алкохол. В този случай се наблюдаава сутрин след бурна нощ. Такъв тремор не е опасен и преминава с течение на времето. Треморът може да бъде и проява на повишена тревожност - в този случай успокояващите медикаменти помагат. Необходимо е да се провери и щитовидната жлеза, защото понякога "треперенето" се свързва със заболявания на този орган.

Преднамерен тремор
Той е забележим при движение, и се отличава с големи "отклонения", когато се движат ръцете. Например при такъв тремор пациентът не може да стигне до върха на носа си със затворени очи. Този симптом е по-неприятен от първия и по-често е признак на сериозно увреждане на нервната система. Среща се при сътресение, редица наследствени заболявания (включително болест на Уилсън-Коновалов), чернодробна и бъбречна недостатъчност.

Тремор при болест на Паркинсон
Едно от най-често срещаните заболявания в напреднала възраст е болестта на Паркинсон, която се развива постепенно, като първият  симптом често е тремор на крайниците. Болестта е нелечима, но съвременните лекарства могат значително да забавят развитието ѝ. Важно е да потърсите помощ при първите признаци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари