МЗ: Тестовете за КОВИД в училище остават

0
Заради масовия прием на чужденци след началото на войната в Украйна засега не се предвижда да отпадне тестването за COVID-19 в училищата
Заради масовия прием на чужденци след началото на войната в Украйна засега не се предвижда да отпадне тестването за COVID-19 в училищата Снимка: МОН

Това са съобщили от Министерството на здравеопазването на просветния министър

Заради масовия прием на чужденци след началото на войната в Украйна засега не се предвижда да отпадне тестването за COVID-19 в училищата, предава bTV

Това са отговорили на запитване на образователния министър Николай Денков от Министерството на здравеопазването.

Квотата за прием на студенти от Украйна с български произход ще бъде увеличена до 1000 души, съобщи още Денков в Пловдив.

Той уточни, че страната ни може да приеме максимум 100 000 деца и младежи от Украйна и за целта ще търсим европейско финансиране.

До момента в България са потърсили убежище около 11 300 деца от Украйна, за някои от тях вече са организирани курсове по български език.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Ава
    Долна пачавра........да не би да проверяват влизащите....ИЗРОДИИИИИИ
  • 11
    2
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Е, как? Тестовете са купени, парите са дадени, друга част – откраднати, рушветите – получени! Всичко е точно, а вие искате да отпаднат? А милионите, изхарчени за *ваксини*? Няма да ви натискат да се бодете ли?!
  • 7
    1
    АЗ
    Гадове мръсни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари