МЗ обяви процедура за закупуване на шест медицински хеликоптера

0
Договарянето се очаква да се проведе в рамките на няколко дни
Договарянето се очаква да се проведе в рамките на няколко дни Снимка: Facebook

Договарянето се очаква да се проведе в рамките на няколко дни

Министерството на здравеопазването обяви процедура за договаряне без предварително обявление за закупуване на хеликоптери за спешна медицинска помощ, потвърдиха от пресцентъра на ведомството, предаде БТА.

Решението да се премине към директно договаряне с фирмата, участвала в предходната процедура, е обсъдено и взето в петък, 6 януари 2022 година. Предложението е направено от ресорния заместник-министър д-р Тома Томов, който е упълномощеният представител на министерството за провеждане на процедурите по Закона за обществените поръчки.

Отчетена е вероятността единственият участник, подал оферта в откритата процедура - Leonardo S.p.A., да участва отново в кратките срокове, които позволява процедурата на договаряне, като съответно подобри офертата си и приеме поставените от възложителя условия и график за изпълнение на поръчката.

Провеждането на процедурата по договаряне без предварително обявление по реда на Закона за обществените поръчки за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Закупуване на санитарни превозни средства за транспорт по въздух, осигурени с необходимото оборудване и апаратура за нуждите на спешната медицинска помощ" ще осигури необходимата бързина на възлагането, с цел гарантиране на необходимото технологично време за доставката и приемането на първия от общо шест хеликоптера в рамките на 2023-та година.

Договарянето се очаква да се проведе в рамките на няколко дни, за да се види дали единствената фирма, която се яви на прекратената процедура, сега ще може да изпълни заданието за доставка на шест медицински хеликоптера.

От министерството припомниха, че предвид прекратяването на предходната процедура поради недостатъчно финансиране, в настоящата е предвидена възможност за национално дофинансиране, в случай че такава необходимост възникне в хода на процедурата по възлагане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    рус
    а добър ден
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари