МВР ще следи денонощно за тирове в прохода "Петрохан"

0
За камионите глобата е в размер на 300 лева и 1 месец без книжка, обясни Елвис Иванов – началник сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР - Монтана
За камионите глобата е в размер на 300 лева и 1 месец без книжка, обясни Елвис Иванов – началник сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР - Монтана Видео: NOVA

От влошаването на времето досега е имало 14 сигнала за проблеми в пътното движение

Органите на реда започват 24-часови дежурства на прохода „Петрохан“. Целта е да се избегнат инциденти с тежкотоварни автомобили, които въпреки забраната се опитват да преминат. Много често това води до инциденти и блокиране на целия трафик.

Според Елвис Иванов – началник сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР - Монтана, от влошаването на времето досега е имало 14 сигнала за проблеми в пътното движение на "Петрохан". "Те са от всякакво естество - лавини, навяване, закъсали автомобили. За камионите глобата е в размер на 300 лева и 1 месец без книжка. Важно е да не се допуска влизането им в прохода, за да няма проблеми в пътното движение. Затова предприехме превантивни постове, обособени по пътя към "Петрохан", обясни той, предаде NOVA.

И допълни, че мероприятието няма краен срок.

"Износените гуми се санкционират с 50 лева. Разрешено е да се шофира с летни гуми, ако грайферът им е над 4 мм. В прохода "Петрохан" обаче това е доказано невъзможно при влошаване на метеорологичните условия. Почти винаги закъсват", посочи Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари