МВР със стряскащи данни за бежанците!

0
Статистическите данни на МВР за движението на мигрантските потоци от началото на 2017 г.
Статистическите данни на МВР за движението на мигрантските потоци от началото на 2017 г. Снимка: REUTERS

За сметка на намаления мигрантски натиск от Турция, България все повече генерира нелегален трафик на мигранти към Западна Европа.

Това показват статистическите данни на МВР за движението на мигрантските потоци от началото на 2017 г.

Потвърждение за тенденцията може да се намери и във факта, че от 01 януари до 09 февруари 2017 г., при опит да напуснат страната са задържани 666 мигранти. Между 250 и 300 мигранти са успели да напуснат България и да се прехвърлят в държави от Средна и Западна Европа само за първите 10 дни на февруари. Това сочи анализ на данните на МВР за броя на мигрантите, които са настанени в бежанските центрове на Държавна агенция за бежанците, Дирекция “Миграция”, на външни адреси за собствена сметка, както и броя на изведените от страната, заловените при опит да напуснат незаконно страната и новорегистрирани нелегално преминали на наша територия. 

Само за периода 02-09 февруари 2017 г. на българо-сръбската граница са задържани 139 мигранти. За същия период при опит да влязат в страната са задържани 13 лица, толкова са установени и във вътрешността на страната. 

През изминалата седмица МВР е извело от страната 53 незаконно пребиваващи чужди граждани. Именно заради увеличението на износа на мигранти от България към крайната цел на пътуването им – страни от Централна и Западна Европа, продължава тенденцията за плавно намаляване на настанените в бежанските центрове – 3368 души, в мигрантските центрове от “затворен тип” – 887, а на външни адреси за собствена сметка се намират около 500 бежанци и мигранти.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Още малко и мързелът официално ще се нарича пролетна умора...

Харесай Дунавмост във Фейсбук