МВР - Русе спря 6 автомобила от движение заради силен шум

10
Пътна полиция апелира гражданите да са активни и да подават сигнали за нарушения
Пътна полиция апелира гражданите да са активни и да подават сигнали за нарушения Снимка: МВР - Русе

Пътна полиция апелира гражданите да са активни и да подават сигнали за нарушения

На 1 октомври 2023 г. се проведе специализирана полицейска операция по линия на контрол на пътното движение, с приоритет установяване на автомобили и мотоциклети с нерегламентирани изменения в изпускателните им уредби. В проверките се включиха екипи на от пътна полиция и РУ при ОДМВР - Русе, съвместно с представители на Регионалната здравна инспекция в Русе.

Вчера в рамките на няколко часа екипите са проверили 56 МПС, като за 6 от тях са издадени заповеди за налагане на принудителна административна мярка по чл. 171, т.2, б. А от ЗДПВ. Въпросните превозни средства са автомобили и те са спрени от движение до отстраняване на проблемите, а на шофьорите са съставени актове.

Работата на контролните органи по тази линия продължават, планират се и други специализирани полицейски операции за ограничаване на движението по пътните артерии в града на моторни превозни средства с превишен шум от двигателите над допустимите норми за градска среда.

От пътна полиция апелират към гражданите да са активни и да подават сигнали за нарушенията по ЗДВП на компетентните органи.

Напомняме, че в сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР – Русе функционира електронна пощенска кутия. Имейлът е [email protected].

На електронната поща могат да се изпращат сигнали за нарушения на ЗДВП в писмен вид, както и под формата на снимков и видео материал, запитвания, предложения и т.н., които ежедневно се обработват и се разпределят за вземане на отношение по компетентност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    33
    Гражданин от село
    Днес цял ден на Липник нещо не ми беше нормална обстановката….чак по обяд се сетих, че не се е чул нито един комплексар да газира шумно до посиняване на ауспуха…. Не така, Момчета! Бъдете смели : газирайте. Извадете Даун пайповете и пуснете машините за пуканки! Чичко полицай Ви очаква!
  • 3
    32
    Швейцария
    "В Швейцария максималното ниво на шум за автомобил е 80 децибела (dB) през деня и 73 dB през нощта. Мотоциклети, мотопеди и други двуколесни превозни средства подлежат на още по-строги ограничения за шума. " - България е далече от Швейцария, но подлежи на същите закони на обществото и физиката. :-)
  • 3
    31
    Русенец
    До 24: Производителят казва, да не си махаме фабричното гърне , че да брънчим със селски римейк на Ремус, правен от пожарогасител. Казва, също, да нямаме дупки по изпускателната система, колкото да се гонят плъховете през тях.
  • 2
    30
    До аналдио инджинерина
    Охльо, ша та забременя, на 15 херца ....със 2 киловатовия бимберон...
  • 7
    29
    до 24
    лесно те правя луд с един флакон строителна пяна в ауспуха и няма да си първия да знаеш
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари