МВР - Русе: Над 700 катастрофи от началото на годината

0
В тях  са ранени 195 и са загинали 11 души
В тях са ранени 195 и са загинали 11 души

На територията   МВР - Русе от началото на 2015 година са регистрирани 704 ПТП, в които са ранени 195 и са загинали 11 души, сочат данните към 15 юни. За този период в тежки катастрофи са участвали 18 деца, които са били ранени. Като деца участници в тежки ПТП се разпределят: Деца водачи на ППС са ранени 6 деца; Деца участници в ПТП като пътници в ППС са 7 ранени; Деца участници в ПТП като пешеходци 5 деца са ранени.

Основна причина за настъпване на ПТП с участие на деца е нарушение извършено от водача на ППС. По вина на водачите са пострадали 17 деца. Едно дете е пострадало поради нарушение като пешеходец, съобщават от Областната дирекция на МВР. Поради управление с несъобразена скорост с пътните и други условия и при наличие на деца в близост до пътното платно са пострадали 8 деца, които са ранени. Поради неспазване на предимство са ранени - 6 деца. Поради друга причина са пострадали - 2 деца.

По показателя, състояние на времето и тук продължава тенденцията при ясно време да настъпват най-голям брой ПТП с участие на деца, при такова време са ранени всичките 18 деца. По място на ПТП статистиката показва, че 13 деца са ранени на улични и пътни отсечки. 5 деца са ранени в зоната на кръстовища, сочат данните на ОД на МВР.

Изводите са: ПТП с деца настъпват най-често при ясно време, през вечерните часове, когато същите използват свободното си време за игри и управление на ППС. Децата, видно от данни за местата на настъпване на ПТП, не познават и или не се съобразяват с пътните знаци и маркировка, както и с местата за безопасно пресичане. 

При контрола над пътното движение впечатление прави лошия пример, който възрастните и родителите дават на своите деца за безопасно поведение на улицата и в автомобила, съобщават още от Областната дирекция на МВР - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари