МВР предупреждава: Крадците на агнета тръгнаха, внимавайте!

0
МВР предупреждава: Крадците на агнета тръгнаха, внимавайте!
Снимка: green-bulgaria.eu

Крадците на животни са разработили схема, по която да действат. Преди да извършат кражбата, те се представяли за купувачи и оглеждали добитъка, под претекст, че ще го купуват. След няколко дни се връщали в отсъствието на собственика и задигали животните.

С наближаването на празниците ”Великден” и ”Гергьовден” започва усилена търговия с домашни животни – особено агнета и ярета, съобщиха от регионалната дирекция на МВР в Стара Загора, цитирани от "Блиц". Препоръчваме на стопаните да бъдат внимателни и предпазливи при установяване на контакти с търговци, които посещават дворовете им под предлог, че изкупуват животни. В редица случаи крадците представяйки се за купувачи, предварително оглеждат стопанствата, които след ден или два обират, предупреждават от полицията.

Фермерите трябва да бъдат особено внимателни, затова е необходимо да укрепят и осветят стопанските си постройки и винаги да си записват името на купувача, марката, цвета и номера на автомобила, с който се придвижва.

При сключване на сделка, стопаните трябва да уведомят ветеринарния лекар, за да издаде пътен лист за закупените животни на името на купувача.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари