МВР не откри данни за престъпления в дома в Горно Косово

0
Няма данни за извършени престъпления, довели до смъртта на 24 човека в дома през миналата година
Няма данни за извършени престъпления, довели до смъртта на 24 човека в дома през миналата година

Продължава проверката на Окръжната прокуратура във Велико Търново в дома за хора с деменция в Горско Косово в община Сухиндол.

Междинните данни от проверката, възложена на Областната дирекция на МВР, сочат, че няма данни за извършени престъпления, довели до смъртта на 24 човека в дома през миналата година.

“На този етап няма образувани досъдебни производства за умишлени или непредпазливи действия от длъжностни лица за смъртта на 24 жени и мъже през миналата година в дома за хора с деменция в Горско Косово“, заяви за БНР окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов.

Изчакват се докладите от проверките в дома на Регионалната здравна инспекция и на Инспектората на Агенцията за социално подпомагане, поясни прокурор Христов и подчерта, че при най-малките съмнения за смъртта на някой от домуващите, може да се стигне до ексхумация.

Проверката започна на 3-ти януари тази година след сигнал на обмудсмана Диана Ковачева за лоши санитарно-битови условия и за високата смъртност в дома в Горско Косово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари