МВР купува нови камери за по-ясни снимки на нарушителите

0
С новата техника ще борят корупцията на служителите си
С новата техника ще борят корупцията на служителите си Снимка: БГНЕС / Архив

МВР ще купи по-модерна техника, която да позволява изчистване на образа от кадрите със заснетите шофьори нарушители, по-бърза обработка и по-бързо издаване на електронни фишове.

Всички пътни нарушения, заснети с мобилни или стационарни камери на МВР, ще се обработват на едно място, предвижда обществената поръчка, обявена от ведомството. С нея МВР иска да изгради Единен център за обработка на нарушенията. Това е поредната инициатива за засилване на пътния контрол, предаде Вестник СЕГА.

В техническата спецификация е записана и друг цел: "Автоматизиране процесите за намаляване на субективния фактор по регистриране и обработка на нарушенията, както и условията за корупционни практики".

Стойността на поръчката е над 4.8 млн. лв. Срещу тази сума МВР иска да закупи нова техника, както и да се изгради структура, по която информацията за нарушения да постъпва централизирано. Сега постъпва по различни канали "и не позволява правилното и навременно отразяване на информацията по всички автоматизирани информационни системи, както и следенето на статусите на административните документи".

Идеята е след регистриране на нарушение то да се преглежда от служител на МВР, след това системата автоматично да изпраща данните за генериране на фиш или акт и след това да постъпи информация за опаковане и връчване на документа.

"Ежедневно следва да се получават данни обратно от системата за обработка, опаковане и контрол на връчването на електронен фиш, относно статуса на електронния фиш - връчен, невръчен, информация за получена обратна разписка", пише в поръчката.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари