МВР иска да се ограничи вдигането на шум от ромите

1
МВР е предложило на общинските власти да приемат проект на наредба за ограничаване шума в съответните населени места
МВР е предложило на общинските власти да приемат проект на наредба за ограничаване шума в съответните населени места Снимка: БГНЕС

МВР е предложило на общинските власти да приемат проект на наредба за ограничаване шума в съответните населени места, като отговор на напрежението, възникващо от шумни ромски прояви. Това се разбра от отговора на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова на депутатски въпрос.

Тя уточни, че подобна наредба е действала и има много добър ефект в бургаския регион. Тя изрази надежда местните власти да приемат идеите за наредба, да я приложат и така да бъдат туширани проблемите около шумни прояви.

Във връзка с питане на депутата от левицата Мая Манолова за протестите на полицаите и настояване Бъчварова да излезе заедно с нея пред протестиращите служители, разпънали тента пред парламента, министърът заяви, че отказва да излезе с Манолова. Не бих излязла с вас, отказвам, ние сме от различни страни в опитите да бъдат решени проблемите, каза Бъчварова.

Допълни, че информацията на Манолова за исканията и преговорите не е актуална и вече има работна група по разговорите и намирането на решения. Набелязани са включително и законодателни промени за удовлетворяване на исканията на синдикатите, текат разовори, явно не са ви информирали за напредъка в тази област, допълни Румяна Бъчварова.

В отговор на друг въпрос министърът отново повтори, че в поделенията на МВР тече анализ и подготовка за реорганизация на работата на звената за опаративно дежурство, като целта е колкото може повече служители да работят оперативно на място в малките населени места, където могат да бъдат много по-ефективни за борбата с престъпността и криминалните прояви.

От една страна имаме висока численост, от друга страна недостиг на служители с полицейски правомощия, идеята е да имаме повече служители навън, сред гражданите, каза още Бъчварова.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари