МВнР: Работим активно за освобождаване на отвлечените български моряци

0
Външно министерство излезе с позиция по случая с похитените българи от кораба „Galaxy Leader“
Външно министерство излезе с позиция по случая с похитените българи от кораба „Galaxy Leader“ Снимка: БТА

Външно министерство излезе с позиция по случая с похитените българи от кораба „Galaxy Leader“

Във връзка с постъпили медийни запитвания относно случая с отвлечените български граждани от кораба „Galaxy Leader “, Министерството на външните работи информира следното:

Министерството на външните работи е активно ангажирано със случая на отвлечените български граждани от екипажа на кораба „Galaxy Leader“, похитен в Червено море на 19 ноември 2023 г. Полагат се систематични и координирани усилия от страна на МВнР, на задграничните представителства на Република България в региона и от всички компетентни български институции с цел своевременно освобождаване на двамата български моряци и успешното им завръщане в България. Работи се по всички възможни направления като се използват различни канали - поотделно и в координация с другите държави, които имат граждани на кораба „Galaxy Leader“.

Българското правителство и всички компетентни институции ще продължат да работят активно по случая с отвлечените български граждани за освобождаването им и благополучното им завръщане в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари