МВнР: Няма данни за пострадали българи след бурите на Балканите

0
По-рано стана ясно още, че жертвите на разразилите се вчера бури са общо шест
По-рано стана ясно още, че жертвите на разразилите се вчера бури са общо шест

По-рано стана ясно още, че жертвите на разразилите се вчера бури са общо шест

Към момента няма данни за пострадали български граждани в следствие проливните дъждове и ураганите ветрове, разразили се в някои държави в Балканския регион, информират от Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си. От ведомството съобщават, че българските посолства следят ситуацията отблизо, предаде Агенция Фокус.

На 19 юли 2023 г., през Загреб премина мощна буря с ураганни ветрове и изключително силни валежи. След преминаване на фронта започна възстановяването на нормалното функциониране на града, което продължава и до момента. Изкоренени са множество дървета, скъсани електропроводи, което остави цели квартали без ток, наводнени са множество сгради, градският транспорт е нарушен. Възстановителните дейности ще продължат следващите няколко дни.

След Загреб бурята продължи в източна посока и стигна до границата със Сърбия. Засегнати бяха и други населени места, припомнят от МВнР.

От ведомството пишат, че движението по магистрала А3 продължава да бъде затруднено. Подаването на електричество не е напълно възстановено и по тази причина голяма част от бензиностанциите по магистрала А3, която основно се използва от българските граждани за придвижване, все още не функционират, информират от външното ни министерство.

По-рано стана ясно още, че жертвите на разразилите се вчера бури в региона са общо шест - четирима души са загинали в Хърватия, една жена в Словения и една в Босна и Херцеговина, а в Сърбия са били евакуирани 40 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари