Музиканти искат оставката на директора на Разградската филхармония

2
Музиканти искат оставката на директора на Разградската филхармония
Музиканти искат оставката на директора на Разградската филхармония Видео: КИС 13

Според представителите на филхармонията съставът е под санитарния минимум

Под санитарния минимум е съставът на Разградската филхармония. За това алармираха представители на културния институт. Друг проблем, който повдигнаха, е и крайно недостатъчното финансиране.

Музикантите от оркестъра обвиняват ръководството на Театрално-музикалния център за положението, в което се намира филхармонията в Разград.

Според представителите на филхармонията съставът е под санитарния минимум. Това ограничавало поставянето на адекватни програми с участието на известни солисти, които да привличат публика. Например, на последния концерт на оркестъра е имало само 30 души, съобщава КИС 13.

Друг проблем е и финансирането, което се оказва крайно недостатъчно. Има сериозни проблеми и с попълването на състава от музиканти.

От името на състава на филхармонията в Министерството на културата е внесена документация относно необходимостта от смяна на директора на културния институт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    daskal
    Само чуйте... От 25 човека в разградската филхармония 15 са на първи трудов договор в Русе. Вземали държавна субсидия по 1 лев на продаден билет. Недоволни са, че отдавна свирели предимно Моцарт. И мислите, че ако ви сменят директора, ще пръснете салона от посетители? Проблемите за съжаление са фундаментални, също като в Русе.
  • 1
    3
    Русенец
    Абсурд е да има филмхармония в Рязанград. Кренвирши раздават ли им на гаджалите?
  • 1
    2
    фон Караян
    Оставка! Оставка не само на директора на филхармонията в Разград, но и на тези в Русе, Бръшлян, Ново село, Мартен!... Ха, стига сме издържали тунеядци!? Ако са толкова добри, няма да им е проблем да си намерят работа я в Ла Скала, я в Ковънт Гардън. То там плащат и в пъти по-добре. Ако ли не, да стават работници, бизнесът умира за мануални работници!
  • -2
    1
    То ясно
    че филхармонията няма публика за което основно е виновна самата тя. Не е нужно в България всяко село да има филхармония което беше целта на малоумниците от културния отдел на БКП и с държавни средства-парите на данъкоплатеца, да правят изкуствени културни напъни да популяризират симфоничната музика. Сега когато почти всичко е на пазарен принцип, ако филхармонията няма репертоар и публика да се издържа сама по-добре е да се разтури. Казано е: Ако има ноти, няма банкноти! Дали е добро или лошо, ама чалга оркестрите са заети всеки ден по ресторантите , а в празничните дни свирят по сватби, кръщенета и т.н! Публиката определя кое да съществува и кое не, не директорът, кмета или държавата, както беше при соца.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари