Мустафа Карадайъ в Разград: Джипката е символ на държавническа разруха

0
Централният лъч на ДПС пристигна в община Самуил, област Разград, за да представи кандидатите за народни представители
Централният лъч на ДПС пристигна в община Самуил, област Разград, за да представи кандидатите за народни представители Снимка: ДПС

Централният лъч на ДПС пристигна в община Самуил, област Разград, за да представи кандидатите за народни представители

Това съобщиха от пресцентъра на партията. Начело на листата е Ахмед Ахмедов - зам.-председател на ДПС, втори в листата Ихсан Хаккъ – депутат от 44-тото Народно събрание, следвани от Хабибе Кязим Расим, Денис Татар, Севим Рамаданова, Едис Даудов, Севгин Шукри, Мехмед Салим, предаде Агенция Фокус.

Пред събралите се хора лидерът на Мустафа Карадайъ заяви: „Джипката е символ на разрухата на държавността. Държавата това са държавните органи и институции да функционират според Конституцията и законите на страната И той днес говори и раздава от джипката. За 10 години безцелно пребиваване във властта на всеки един от нас и на нашите деца това ни струва 20 милиарда лв. борч. Ето това раздава, раздава борч", каза Карадайъ в емоционалната си реч.

"Но джипката символизира и нещо друго. Освен 20 милиарда борч, символизира и рушене на държавността. Резултатът на всичко това е нула инвестиции в България. Затова ние настояваме за рестарт на държавността - всички държавни органи да функционират според законите и Конституцията на страната и да изпълняват програмата на ДПС за ускорено икономическо развитие на страната. В момента държавните органи са впрегнати със силата на властта като бухалка срещу хората и бизнеса в услуга на партийния интерес на ГЕРБ. Всички министри са кандидати за народни представители, обаче са на власт и харчат държавен ресурс за предизборни цели на ГЕРБ", заяви той.

България има потенциал да бъде на средно европейско ниво, има и природа, и хора и традиции, но нищо от това не се развива“, категоричен бе Йордан Цонев в своето изказване пред хората в Самуил. „В нашия план има ред, има сигурност има демокрация има институции“, каза още Цонев и призова за „Високи доходи и достойно място в Европа с номер 9 в интегралната бюлетина“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Днес го дават 42 градуса. Дали да не си обуя сандалите без чорапи?

Харесай Дунавмост във Фейсбук