Може ли да изтеглим 1500 и да върнем 6300 лева?

0
Тука говорим за пладнешки обир
Тука говорим за пладнешки обир Видео: Нова телевизия

Лъжат ли ни със скрити такси фирмите за бързи кредити?

Може ли да изтеглим заем от 1500 и да върнем 6300 лева? И още – как търговците надуват с невидими такси цената на бързите кредити. В сезона на голямото теглене на заеми ще ви покажем продължават ли фирмите за бързи кредити да подвеждат потребителите със скрити такси и лихви.

Проверка на КЗП от последната година на повече от 50 регистрирани фирми показва нарушение при всяка една от тях. Сред най-новите трикове е такса „известие”. Колко можем да платим, за да ни съобщят, че сме просрочили плащането на вноската по заема? Какви други невидими такси и лихви ни начисляват търговците? И още – възможно ли е кредитът ни да поскъпне 5 пъти, докато го върнем?

В навечерието на Коледа и Нова година интересът към бързите кредити расте. С тях попълваме дупките в семейния бюджет, свързани с разходите за подаръци, празнуване и пътуване. Само за година българите са изтеглили с 8% повече бързи заеми. Средният размер на бързия кредит, който теглим, е 500–550 лв.

Най-често прибягваме до заем поради лични нужди, ремонт или здравословни проблеми. До бързи пари прибягват все по-млади хора – до 30-годишна възраст, с висше образование, с доходи около 900 лв. Как да изберем най-изгодния заем? И какви капани ни дебнат при кредитирането? Гледайте във видеото.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Детето каза, че за понеделник трябва да занесе в училище 15 коркови тапи. Трудно е, но ще се справя!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари