Монтюпе: Много предприятия замърсяват въздуха над Русе

0
Няма измерени наднормени стойности от системата за непрекъснат мониторинг на eмисии, разположен на площадката на „Монтюпе“, категорични са от завода
Няма измерени наднормени стойности от системата за непрекъснат мониторинг на eмисии, разположен на площадката на „Монтюпе“, категорични са от завода

Замърсяването на въздуха над Русе е причинено от производствената дейност на много предприятия и заводи в града.

Това, според съобщение на дружеството, разпространено до медиите, са показали резултатите от измервателните кампании, проведени от предприятието около площадката на завода и в града. Измерванията са били проведени в периода 2016-18 г. Направено е автоматично пробонабиране и последващ анализ с мобилен газхроматограф.

Няма измерени наднормени стойности от системата за непрекъснат мониторинг на eмисии, разположен на площадката на „Монтюпе“ и паралелно извършените измервания с мобилен газ анализатор“, категорични са от дружеството. Измерваните показатели са били бензен, толуен, ксилен, крезол, тежки въглеводороди. Според съобщението на „Монтюпе“, резултатите са показали, че може категорично да се заяви, че има кумулативно въздействие върху качеството на атмосферния въздух, причинено от производствената дейност на много предприятия и заводи в Русе.

Резултатите са били представени представена в Министерството на околната среда и водите. В обсъждането са участвали също експерти по опазване на околната среда, както и представители на регионалните екоинспекции.

Представена е била и програмата на дружество за инвестиции в това отношение. В нея се предвижда изграждане на биофилтри, вентури скрубери, модификация аспирация на карусели и сърцарни машини, инсталация за гореща полимеризация на пясък и система за непрекъснат имисионен мониторинг на специфични показатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не може да ядеш кисело зеле и фасул, пък да очакваш Тиха и свята нощ.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари