Монтират първите паркомати в Русе

1
Служителите, които работят на паркингите в момента, няма да бъдат освобождавани от работа, а ще обикалят по паркингите за проверка със специални устройства за това кой е платил такса и кой не
Служителите, които работят на паркингите в момента, няма да бъдат освобождавани от работа, а ще обикалят по паркингите за проверка със специални устройства за това кой е платил такса и кой не Видео: Русе Медиа

Започна монтирането на паркомати в Русе. Първото устройство ще бъде поставено на паркинга пред църквата „Света Троица“,след което поетапно ще бъдат сложени още 6

Те са от първата обществена поръчка, която бе обявена през 2021 г., а за втората поръчка от тази година също има сключен договор от една седмица и предстои доставката им, информира Русе Медиа

„Така тази година ще бъдат монтирани общо 40 апарата за безкасово и касово плащане без наличие на служители на територията на платените паркинги в Русе. Самите устройства ще бъдат монтирани така, че в районите на улиците, където има определени зони за обществено паркиране,да може един паркомат да обслужва няколко улици, така че да могат хората от различни места да стигат до автомобилите си след заплащане“, обясни зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев.

Паркоматите ще дават възможност да се плаща както кеш с монети и банкноти, така и с карта. Остава и заплащането със есемес.

Служителите, които работят на паркингите в момента, няма да бъдат освобождавани от работа, а ще обикалят по паркингите за проверка със специални устройства за това кой е платил такса и кой не. Номерът, който се сканира, ще излиза в системата дали е платил и за какъв период.

„Самите устройства ще могат да се използват в бъдеще и като зарядни станции за електромобили. Нормално е на всеки един паркинг да има такива точки. Хубавото е, че фирмата е русенска, в условията има гаранционна поддръжка и по отношение на техническата обезпеченост устройствата са добре подсигурени“, каза още Димитър Недев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари