Момичетата на Чолата печелили по 400 лева на час

1
“Големите пари не са в модата, а в секса”, повтарял той и сподвижниците му на красиви момичета, които мечтаели да покорят модните подиуми
“Големите пари не са в модата, а в секса”, повтарял той и сподвижниците му на красиви момичета, които мечтаели да покорят модните подиуми

Калина е млада и красива, но няма пари.

В началото на 2014 г. родителите ѝ остават без работа и тя трябва да вземе живота си в свои ръце. Започва да преглежда обявите за хостеси, сервитьорки и модели в сайта jobs.bg. Изисква се перфектен външен вид - красиво лице, стройно тяло, прическа, стилен грим, маникюр и страхотни обувки. Калина праща мейл в отговор на една от обявите и получава покана за среща с шеф на модна агенция. Той е впечатлен. Кани я да участва в кастинг, но тя не печели място. Там обаче се запознава с привлекателна млада жена в скъпи дрехи.

През февруари 2-те се засичат в дискотека, в която Калина е почнала работа като хостеса. Новата ѝ позната говори разпалено за хубавата си кола и уж между другото споменава, че разполага с пари и че Калина също може да ги има. Подшушва ѝ, че зад нея стои “много силен човек”, но не казва кой е. Накрая изплюва офертата - секс срещу 400 лв. на сеанс.

Жените се разделят с уговорката Калина да си помисли сериозно и ако е навита, да се обади. Тя обаче се колебае. Страх я е да не се разчуе, ако почне да продава тялото си. Но след дълги кандърми по телефона и на 4 очи в софийски кафенета се съгласява. Само през март и април 2014 г. ѝ уреждат около 30 секссрещи с клиенти.

Най-големите страхове на Калина обаче се сбъдват. За това, че тя обслужва богати клиенти, се разбира през ноември 2014 г. Тогава Росен Чолов-Чолата, бивш мъж на актрисата от “Под прикритие” Ирена Милянкова, попада за втори път в ареста. Обвинен е, че е участвал в престъпен сговор с 23-годишна жрица на любовта и че двамата са набирали момичета за проститутки.

Според прокуратурата Калина е сред 10-те жертви на сексуална експлоатация, които ще бъдат разпитани като свидетели по това дело. То трябваше да започне на 2 декември в спецсъда, но бе отложено заради ангажимент на адвокат. Делото е второто за Чолов. На 17 ноември той застана пред съда заради друг сексскандал с моделки отпреди 4 г. По това дело 45-годишният мъж е обвинен като бос на престъпна група за склоняване на жени към проституция и прекарва 8 месеца в ареста.

“Големите пари не са в модата, а в секса”, повтаряли той и сподвижниците му на красиви момичета, които мечтаели да покорят модните подиуми. В полицията са разпитани над 20 жени, правили секс с бизнесмени, индустриалци, медийни босове, адвокати и известни техни клиенти, надхитряли неведнъж правосъдието.

Някои доброволно стават проститутки, обаждат се и откровено казват, че искат да печелят от най-ценното, което имат - телата си. Други по думите на едно от момичетата “били подлъгани, но никоя не смеела да се оплаче или да се защити”. Модни букъри (хора, които откриват и набират нови лица - бел.ред.) им обяснявали, че в платения секс няма нищо лошо и ако искат пари, трябва “да са готови на всичко, за да ги изкарат”. Обещават им, че никой няма да разбере с какво се занимават. Повечето свидетелки не уличават директно Чолов, който все им натяквал да отслабнат. А на една казал: “Ти знаеш ли, че Мадона е к...а, но с 900 милиона”.

По първото си дело Чолов е даден на съд с още 3-ма - шофьорът му Пламен Кирилов, който e бил и състезател по карате, и модните букъри Ралица Любенова и Дияна Петрова. Обвиненията срещу тях са по общо 29 пункта. До разследването се стига, след като през март 2012 г. в отдел “Трафик на хора” към ГДБОП постъпва информация, че жена, която работи като модел в агенция на семейна приятелка на Чолов, подтиква момичета към проституция.

Антимафиоти засичат уговорки по джиесеми за поръчки и проблеми с клиенти и за парите, които момичетата изплащат. В разговорите двамата ги наричат “играчи”, курсовете им за сексуслуги - “мачове”, а парите - “документи” и “нещата”. Използват фразите “да се организира футболна среща(мач)вечеря/кино”. Според спецполицай на ден идват по 5-6 поръчки.

Често клиентите искат по 2 и повече момичета. Чолов или негов доверен човек получават поръчка от клиент. Договарят часа, мястото, цената и кого да пратят. Обикновено следва обаждане до конкретно момиче, което или получава адреса, или чака обаждане от клиента или негов пратеник. Обичайните тарифи за сексуслуги варират между 600 и 1000 лв. в зависимост от клиента и местонахождението му - в София или провинцията.

500 евро е тарифата за чужденци

От тях моделките дават половината за “хората от агенцията”. Според свидетел от този дял 4/5 отиват за шефа, а 1/5 - за посредника. Има и изключения, при които хубавиците докарвали хилядарки за себе си и за шефовете си. Понякога процент от парите отива за шофьор, който ги взема на ръка от клиента.

Повечето момичета, обслужвали богати мераклии, са на 18-20 г., от Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и др. Някои били ученички и вземали извинителни бележки, за да отсъстват от уроците. През 2012-а две от гимназистките са само на 15 г. Едната веднъж се спасява от нежелан секс благодарение на човечност, проявена от хазартен бос, при когото я отвежда модна агентка.

Заведе ме в офис, не си спомням точно къде. Като влязохме, се сетих, че става въпрос за секс. Мъжът тръгна към мен, но се оказа, че не знае, че аз нямам желание”, разказва при разпит девойката, чието име заради възрастта ѝ ще запазим в тайна и ще наречем Дона. Тя моли бизнесмена да отидат в друга стая. Там разказва историята си и обяснява, че не иска секс за пари.

“Той ме изслуша. Не ме накара да правя нищо. Каза ми да кажа на Р., че всичко е наред”, обяснява Дона. На тръгване бизнесменът вади 4000 евро. Дава ги на жената, завела Дона в офиса му, но я кара пред него да ѝ даде половината.

С времето обаче Дона се оплита в мрежите на платения секс. Всичко започва през 2011 г., когато тя решава да си потърси работа, за да си докарва пари и да помага на майка си.

Приятелка ѝ казва, че има кастинг за модели в агенция на столичната ул. “Хан Аспарух”. Тя праща снимки, одобряват я. Запознава се с Чолов и Ралица Любенова, които се представят за мениджъри. Чолов, който тогава е и председател на федерацията по ръгби, ползва стая под наем в агенцията. Дона прави първата си фотосесия.

Казаха ми, че съм хубава и ставам за снимки и реклама. Бях на 15 г. За заплащането обясниха, че зависи от договора за реклама”, разказва Дона. Една вечер модна букърка я взема от училище. Дава ѝ своя рокля и обувки с токчета и ѝ казва, че отиват на вечеря. Завежда я в резиденцията на известен бизнесмен и политик.

“Беше на 50-60 г. Притесних се, като видях, че е толкова възрастен. Той ме караше да стоя до него, да си говорим, да пия алкохол. Шокирах се от това. Бяхме само тримата. В един момент каза:Искаш ли да ти покажа къщата. Хвана ме за ръката, дръпна ме и ме качи на горния етаж. Стъписах се, не можех да реагирам. Той започна да ме съблича, без аз да искам. Дърпах се, ясно показах, че нямам желание да правя секс. Разплаках се, но той продължи. Аз слязох долу много разстроена”, разказва Дона. Бизнесменът платил и на нея дали 400 лв.

След случилото се Дона казва на Ралица, че не иска да прави секс за пари, а само да се снима. Тя ѝ отговоря, че няма проблем и всичко ще се нареди. Чолов пък я успокоявал, че “това със секса не е нищо особено” и че така ще има пари и връзки, твърди свидетелката. Около месец тя не се появява в агенцията. Един ден Ралица ѝ се обажда да се видят. Дона се съгласява, без да предполага, че пак я викат за секс. Тогава попада в офиса на хазартния бос. Следват нови кавги, които не променят нищо. След време Дона е изпратена при турчин на име Фори в “Лозенец”. “Правихме секс, беше много гнусно и отвратително. Той ми плати около 2000 лв.”, казва Дона. Взема още 400 лв. бонус.

“Всеки път, в който го правех, се чувствах ужасно. Не можех да спя. Постоянно сънувах кошмари и се чувствах рухнала психически. Исках да се откъсна от този затворен кръг, но не ставаше. В един момент разбрах, че колелото се е завъртяло. Просто изключваш и разбираш как другите го правят. Когато отидох за първи път в агенцията, Чолов ми даде 100 лв., защото имах нужда от тях и после се чувствах задължена”, обяснява Дона.

Признава, че насилие не е имало, но двама от подсъдимите я предупредили да мълчи и да внимава. Веднъж пътувала до Италия за седмица, за да задоволява прищевките на някой си Анджело. “Тогава плаках много, защото той ни държа затворени в една стая с още 2 момичета”, разказва 15-годишната хубавица.

Според прокуратурата схемата действа от 2008 г. до 26 ноември 2012 г., когато Чолов попадна в ареста. След като е обвинен като шеф на група за набиране на момичета за сексуслуги, той изкарва 8 месеца в ареста. Пускат го срещу гаранция, но тя бързо е отменена заради промени в Наказателно-процесуалния кодекс, според които след изтичане на максималния срок за задържане мярката за неотклонение се отменя.

На свобода Чолата разбира, че студентката П.И., с която е работил преди, е уреждала мераклии с проститутки, твърди прокуратурата. По-рано тя била модел и предлагала секс срещу заплащане, но след ареста на Чолата доходите ѝ намалели. Студентката обаче познава някои от клиентите. Само за няколко месеца тя навива 3 красавици да работят с нея - тя да им осигурява клиенти, те да ги обслужват, и след всеки сеанс да си делят приходите.

Според обвинението през януари 2014 г. Чолов предприема неочакван ход - предлага на П.И. вече да не е момиче за сексуслуги, а да “движи нещата”

На въдицата се закачат 10 момичета. Срещите с тях стават в заведение до НДК. Една от жертвите разказва, че Чолов ѝ обяснил, че П.И. се занимава с организиране на срещи с клиенти, а той е “двигателят, който движи колата”. Обещал ѝ по 400 лв. от всеки клиент, при когото ходи.

По първото дело, по което е свидетел, П. И. заявява, че никой не я е карал да прави насила каквото и да е. Като подсъдима с Чолов тя не се признава за виновна.

(Имената на момичетата, които са предлагали сексуслуги и ас свидетели по делото, са сменени - бел.ред.)

Чужденци поръчвали момичета с есемеси

Един от дискретните начини да си поръчаш момиче за секс, е с есемес по време на модно дефиле. Свидетелки разказват, че често ходели по конкурси и ревюта. Сред зрителите имало чужденци, които гледат отстрани и пращат есемес с номера на участничката в конкурса и номера на стаята си в хотела. При един от конкурсите например 15-годишна печели първо място и чужденец плаща 1000 евро, за да я има.

В други случаи богати клиенти пращат свои шофьори и доверени хора да закарат момичетата до луксозна къща или хотел. Свидетел, който работи като шофьор, разказва, че фирмата му контактувала с доста бизнеспартньори от чужбина и той се обаждал по поръчка на шефовете си да им осигурява компания.

През юли 2009 г. пристига заявка за 2 момичета за компания и секс с мъже, които провеждат бизнеспреговори в хотел в Прищина в Косово. Според обвинението Чолов избира 2 хубавици и им предлага да заминат срещу 500 лв. за всяка интимна услуга. Те се съгласяват. За пътуването им до Косово е осигурен микробус и шофьор, който да ги закара и да ги пази. На 17 юли 2009 г. с тях тръгват Чолов и шофьорът му Пламен. Бусът минава границата при ГКПП Гюешево. На другия ден, след като свършват каквото трябва, момичетата са върнати от Прищина в България. 

Претърсвали спалнята на Чолата, пред жена му и децата

Антимафиоти с бронежилетки и маски нахлуват в къщата на Чолата на ул. “Николай Хрелков” в София през ноември 2014 г., докато той живее с красивата Ирена Милянкова, модел и актриса в сериала “Под прикритие”, и 4-те им деца. Двамата обаче по-късно се разделят и сега Милянкова живее щастливо с друг мъж.

Полицаите започват да претърсват къщата от 2-ия етаж. “В спалнята намериха лаптоп. Жената каза, че е неин. Взеха и джиесеми”, разказва студент, присъствал като поемно лице. Според него върху червена кутия на перваза в спалнята били намерени и 2 хартиени сгъвки с някакво вещество. Чолата се развикал, че не са негови.

Изглеждаше паникьосан. Каза, че най-вероятно някой ги е подхвърлил”, твърди студентът. В сгъвките и саше не е открита субстанция, забранена от закона, и затова за тях няма обвинение.

На заседания в съда за определяне на мерки за неотклонение защитата поддържа тезата, че Чолов не е водил разговори за платен секс с манекенки и не им е поставял условия. Обвиненията срещу него се базирали основно на показания на свидетелки. В част от тях обаче имало странни съвпадения и дори еднакви технически грешки. Въпреки това се очаква една от моделките, подсъдими по първото дело на Чолов, да поиска споразумение с прокуратурата.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари