Момченцето от зеления куфар е е видяло как убиват майка му

0
Останки от 35-годишната Анна бяха открити в местността Китка край Приморско на 3 март
Останки от 35-годишната Анна бяха открити в местността Китка край Приморско на 3 март

Все още никой не е разпознал момченцето, тялото му лежи в моргата дълбоко замразено.

Малкият Никита Плотников, чието тяло бе открито в скъп куфар в Искър край софийското село Пасарел, е видял убийството на майка си! Това заявиха окончателно разследващите. 

Криминалистите се позовават на резултатите, които са получили от по-задълбочените изследвания на проби, взети от тъканите и органите на 5-годишното момченце. По категоричен начин е доказано, че Никита е бил удушен, а тялото му е натъпкано в куфара веднага след смъртта. 

Не е изключено в зловещото престъпление да са участвали повече от един човек, а детето може да е било убито и от жена. Съдебните медици са категорични, че малчуганът е бил удушен от час до не повече от два дни след своята майка Анна Леонтиева, но студената вода, в която е плувал куфарът с Никита, е консервирала тялото му

Освен това “Самсонайт”-а е собственост на жена с името Ирина, за която се знае, че се е познавала с Анна и е ходила на гости през летните месеци в Приморско. 

Останки от 35-годишната Анна бяха открити в местността Китка край Приморско на 3 март. Тялото й е било разчленено, но най-вероятно то е захвърлено цяло и след това разкъсано от диви животни. Според бургаски съдебен лекар Леонтиева не е била рязана след смъртта й, но все още не е ясно как е била убита, тъй като липсват части от нея. 

Тялото на 5-годишния Никита бе открито, свито в ембрионална поза в куфар за над 800 лева, хвърлен в езерото край Пасарел. На зловещата находка се натъкнали любители фотографи на 20 март. Те били привлечени от лъскавата зелена чанта във водата, но изобщо не подозирали каква зловеща находка се крие вътре. Когато отворили куфара, те открили вътре голото телце на момченцето, увито в синьо бяла кърпа. Тялото на момченцето бе откарано в Съдебна медицина, където престоява дълбоко замразено и до този момент, научи наш репортер. 

В руските медии се появи информация, че бащата на Никита – Вадим Плотников, и майката на Анна и баба на момченцето – Олга Владимировна, са разпознали тялото на детето навръх Велики четвъртък. Тя обаче бе категорично опровергана от криминалисти пред „ШОУ”. Все още никой не е ходил в Съдебна медицина, няма протокол от разпознаване и Вадим Плотников не е бил разпитван от българските власти, а е дал показания само пред руските разследващи, които също са се заели да търсят убиеца или убийците на Никита и Анна. 

Все още един от основните заподозрени е руснакът, женен за българка – Герман Костин. 

Именно той е видял последен Анна жива

Освен това бе доказано, че майката и момченцето са живеели в апартамент в Приморско, даден им под наем от него. Младата жена и синът й през зимата обитавали и жилище в столичния кв. “Витоша”, което също било на руснака Костин. 

Самият Герман разказа, че когато е видял Анна за последно в началото на февруари, тя била с турски гражданин, в който била влюбена. По думите му този млад мъж на име Паша се занимавал с трафик на дрога и карал скъпа кола. Костин разкрива още, че докато Анна ходела в Турция на гости на Паша, за Никита се грижел самият той. Учителите на малчугана от частно училище в Бояна като че ли потвърждават думите му и разкриват, че често момченцето било водено на училище от Герман, който придружавал Никита и двете си дъщери до школото. Никита бил в предучилищна група заедно с едно от момиченцата на Костин, а другото учело в по-горен клас. 

Според разследването Герман и Анна били в бизнес отношения. Двамата си изкарвали прехраната от недвижими имоти в Никозия и България. В Кипър общи фирми имат и с настоящата жена на Герман – Весела Вачева, която живее там. Една от версиите е, че рускинята е убита именно заради голяма сума пари, която са й дължали

Костин заяви пред руските медии, че е напуснал България на 9 февруари и няма нищо общо с убийството на Леонтиева и синът й. Той дори намекна, че младата жена се е криела в България от съпруга си Вадим Плотников, с който самият Герман бил приятел. До този момент обаче Костин не е бил открит, за да даде показания. От телефонен разговор с Весела Вачева става ясно, че и тя не го е виждала, а двамата били в развод. 

Странно е, че Плотников все още не е пристигнал в България, за да разпознае тялото на детето си. Едва ли причината са неуредици с визи, полети и разноски, тъй като властите в Перм и Москва го подкрепят изцяло. Освен това той е доста заможен, за да може да си позволи дори чартърен полет от Русия до България, коментират криминалисти. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари