Момченце занесе бомба в детската си градина

0
Незабавно са евакуирали детското заведение
Незабавно са евакуирали детското заведение

Дете предизвика евакуация на детската си градина, след като намери бомба от Втората световна война по време на разходка, съобщиха от полицията в Германия.

Момченцето е открило „бомба по време на разходка в гората и я е донесло в детската градина“, каза говорителка на полицията в западния германски град Дармщат. „Странният обект“ е бил забелязан да стои на лавица в една от стаите веднага е била извикана полиция, а децата са били евакуирани.

Сапьори са прибрали взривното устройство и по-късно на децата им е било разрешено да се върнат в сградата.

Била е претърсена и цялата гориста местност в близост до детското заведение, където е била направена разходката, пише БГНЕС.

Полицията предупреди, че често са откривани експлозиви от Втората световна война в гори и полета, както и в частни дворове. Затова всеки подозрителен предмет трябва да бъде съобщаван незабавно на властите.

Повече от 70 години след края на военния конфликт редовно невзривени бомби продължават да бъдат откривани в Германия. Най-голямата евакуация на население заради подобно взривно вещество стана миналата Коледа, когато 54 000 души трябваше да напуснат домовете си в град Аугсбург. През май пък 50 000 души в Хановер бяха евакуирани заради мащабна операция по обезвреждане на бомба.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари