Момче се бори за въздух, докато чака белодробна трансплантация

0
Младежът има нужда от по 2000 лева на месец за терапия
Младежът има нужда от по 2000 лева на месец за терапия Видео: NOVA

Полицаи в Бургас се обединиха в помощ на сина на техен колега.

18-годишният Иван се бори за всяка глътка въздух, докато чака за белодобрна трансплантация, предава NOVA. Момчето има нужда от по 2000 лева на месец за терапия. Във всички районни управления на полицията в Бургас е започнала кампания за набиране на средства за Иван.

Момчето е родено с рядкото заболяване муковисцидоза, което засяга белите дробове и панкреаса. До миналата година Иван е бил като всичките си връстници. Едно от любимите му занимания е било да играе народни танци.

Бях доста активен. Ходих на танци 12 години, ходихме по екскурзии, отделно от това карах колело. Имах движение, но от 1 година нямам сили, нямам въздух. В момента не съм спокоен, дишането ми не е спокойно”, разказа Иван Иванов.

През зимата състоянието на Иван рязко се влошило, изгубил 10 килограма от теглото си и се наложило да влезе в болница.

Семейството вече получило чрез дарения пари за мобилен инхалатор, с който детето да може да излиза от дома си. Разказва, че на абитуриентския си бал отишъл с кислородна бутилка.

Паричките за апарата се събраха изключително бързо. Апаратът е поръчан. Много сме благодарни”, каза майката на Иван – Нина Иванова.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари