Момче от Бяла е прието с коронавирус в "Медика Русе"

3
18-годишното момче е пребивавало във Велико Търново, но родом е от Бяла
18-годишното момче е пребивавало във Велико Търново, но родом е от Бяла

За още един случай на коронавирус в Русе съобщават от Областна администрация

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на областта е констатиран нов случай на лице, заболяло от коронавирус.

Става дума за момче на 18-годишна възраст от гр. Бяла. От вечерта на 28-ми този месец се оплаква от болки в гърлото, хрема, суха кашлица и повишена телесна температура до 38.5°С. След консултация по телефона с личния си лекар е прегледан от пулмолог в родния си град, а след като резултатът от PCR-теста му излиза положителен е приет за болнично лечение в УМБАЛ „Медика Русе“.

Контактните лица на момчето са поставени под 14-дневна карантина на домашните си адреси в гр. Бяла, като са им връчени предписания от РЗИ –Русе. Тъй като 18-годишното момче е било и във Велико Търново са предприети необходимите мерки от страна на Регионалната здравна инспекция в Русе за уведомяване и на РЗИ – Велико Търново за предприемане на необходимите противоепидемични мерки спрямо останалите контактни лица. Понастоящем момчето се намира в стабилно състояние, като от Бяла до Университетска болница „Медика Русе“ е било транспортирано с линейка.

Важно е да се отбележи, че персоналът от съответните лечебни заведения е използвал лични предпазни средства.

Имайки предвид новообявения случай общият брой на диагностицираните с коронавирус от Русенско стана 26 души, като 17 от тях са излекувани, а други двама пациенти с COVID-19 извън посочените 26 независимо, че са родом от Русе, живеят и се лекуват в Бургас и София.

Отново по данни на Регионалната здравна инспекция към момента на болнично лечение в област Русе се намират 18 пациенти, 11 от тях са от Разградска област, един от област Търговище и шестима от Русенско.

Днес от УМБАЛ „Медика Русе“ е изписан един пациент от село Ясеновец, Разградска област.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 355, а за други 5665 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6020.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари