Многото сирийски и руски агенти сред джихадистите в Алепо издавали техните планове

0
Това съобщава френският бюлетин „Intelligence online”
Това съобщава френският бюлетин „Intelligence online”

Спецслужбите на Турция, на арабските страни и техните западни колеги се губят в догадки, докато се опитват да осъзнаят по какъв начин сирийската армия успя така бързо да превземе Алепо.

Това съобщава френският бюлетин „Intelligence online” в публикацията „La strategie victorieuse de Damas a Alep”.

Всички те с огромно закъснение си дали сметка до каква степен групите на екстремистите са наситени с агенти на сирийските спецслужби. Именно това обстоятелство дало възможност например руските ВКС да нанасят ударите с „хирургическа” точност, руският спецназ да се подвизава в града и да избива главатарите, да става известно къде се укриват чуждите военни съветници, съобщава Блиц.
 
Това на първо място са кадрови служители от разузнаването на ВВС, оглавявано от Джамил Хасан, който управлявал операцията и търпеливо създал „клетките” в Алепо. Това позволило на Дамаск да бъде в течение на ставащото при екстремистите.
 
Тази структура, наричана от спецслужбите в Ливан и Йордания „паяжина”, отнела за създаването си няколко месеца, но накрая дала резултати.
 
На сирийците много помогнало ГРУ на руската армия, което било постоянно информирано за тактическото преместване в града на групите от чеченски екстремисти.
 
Регионът е твърде чувствителен към теорията за заговори и това масирано проникване в редовете на екстремистите предизвикало у тях параноя, обвинявайки се взаимно в сътрудничество с режима на Башар Асад.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари