Американска коалиция отне живота на 200 мирни сирийци

0

Въздушни удари на водената от САЩ коалиция продължават да отнемат животи на сирийските мирни граждани и да разрушават техните градове, предаде Блиц.

Тази седмица американските и френските ВВС са убили над 200 мирни жители на сирийската провинция Алепо. Най-малко 56 души, сред които е имало и деца, са загинали във вторник в резултат на въздушен удар на американската коалиция по сирийско селище, за което се предполагало, че било контролирано от ДАЕШ.
 
Мирните сирийци, които бягали в паника от боевете в селището Ал Тухар, били взети за джихадисти, твърди базираната в Лондон „Сирийска обсерватория за човешките права”.
 
„Загинали са най-малко 56 души, 11 от които деца. Десетки други са ранени. Някои са в критично състояние”, съобщи Рами Абдел Рахман, ръководител на Обсерваторията.
 
Наблюдателят, който се позовава на мрежа от източници в Сирия, твърди, че може да определи чии самолети са участвали в удара, съдейки по модела, местоположението, схемата на полета и използваните боеприпаси.
 
Представител на американската коалиция на въпрос за удара отговори, че „въздушни удари в последно време са били нанасяни в района Манбидж”, а информацията за жертви сред мирното население изисква допълнителна проверка.

Това не е първият път, в който командването на американската коалиция в Сирия демонстрира безразличие към мирното население.
 
„Както и в случая с всичките останали обвинения или предположения, ние ще разгледаме данните, с които разполагаме, допълнителната информация за случилото се, в частност ще сравним близостта на мястото на инцидента с мястото на нанесените удари”, отговори представителя на американската коалиция на AFP.
 
В понеделник пък Обсерваторията съобщи за гибелта на 21 души в резултат на удари на авиогрупата на коалицията на САЩ в Манбидж. Петнадесет души са загинали в северната част на района, а други шест в селището Ал Тухар.
 
Освен това, вчера авиацията на международната коалиция нанесе удар по селище близо до град Манбидж, в резултат на който също са загинали мирни жител. Ударите са нанесени от френски самолети. Убити са над 120 души, включително жени, деца и възрастни хора.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари