Младеж се призна за виновен в разпространение на наркотици

0
Пласирал марихуана, метамфитамин и екстази в Русе
Пласирал марихуана, метамфитамин и екстази в Русе

Пласирал марихуана, метамфитамин и екстази в Русе

Окръжен съдРусе одобри споразумение между зам.-окръжния прокурор и защитника на обвиняемия М. К., с което последният се призна за виновен в разпространение на високорискови наркотични вещества.

В периода месец декември 2020 год. до 31.12.2020 год. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив и в условията на продължавано престъпление – на два пъти, без надлежно разрешително, придобил и държал с цел разпространение марихуана, метамфитамин и екстази на обща стойност около 77,02 лева.

М. К. е на 22 години, неженен, осъждан, с начално образование. На 02.01.2021 г. друг състав на Окръжен съд - Русе е взел по отношение на него постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, а наказателното производство – прекратено. За извършеното престъпление М. К. прие да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от две години и три месеца при строг режим и глоба в размер на 2000 лв. Приспаднато е предварителното му задържане от 31.12.2020 г. до одобряване на споразумението. Със същото определение са отнети в полза на държавата наркотичните вещества и мобилен телефон „Айфон“ със СИМ-карта, както и 1400 лв. и 50 евро, придобити от престъпната деятелност.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари