Младен Маринов откри новата учебна година в Академията на МВР

1

МВР отбеляза началото на учебната 2018 / 2019 година.

Да бъдеш полицай означава да покриеш високите изисквания на обществото, да понасяш високата отговорност, която хората и държавата са ти възложили – с тези думи вътрешният министър се обърна към новопостъпилите курсанти.

С тържествена церемония днес Академията на МВР отбеляза началото на учебната 2018/2019 година. На празника присъстваха политическото и професионалното ръководство на министерството, директори на главни и административни дирекции, гости и близки на курсантите.

„Освен добри пожелания, искам да ви споделя и най-ценния урок, научен през годините – да бъдеш полицай означава да покриеш високите изисквания на обществото, да понасяш високата отговорност, която хората и държавата са ти възложили. Това, което трябва да научите тук, е да бъдете всеотдайни в службата си към обществото, да се учите от грешките си и да сте обективни, включително и към себе си. Винаги търсете познанието, защото то е единственият начин да бъдете прави в действията си“, с тези думи министърът на вътрешните работи Младен Маринов се обърна към курсантите.

В поздравлението си ректорът на АМВР, старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев допълни, че хората се оценяват по изборите, които правят в живота си.

„Вие сте направили верния избор, направете всичко възможно да отговорите на това, което сте имали като мотивация - да бъдете истински защитници, независимо от временните препятствия, които ще срещате в професионалната реализация на служители в МВР“.

Тази година прагът на АМВР прекрачват за първи път 150 курсанти. 120 от тях ще се обучават във Факултет „Полиция“, а 30 във Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари