Академията на МВР откри новата учебна година

0
Курсант Ирена Димитрова направи кратко обръщение от името на първокурсниците
Курсант Ирена Димитрова направи кратко обръщение от името на първокурсниците

Курсант Ирена Димитрова направи кратко обръщение от името на първокурсниците

На тържествената церемония във висшето учебно заведение на МВР присъстваха зам.-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, зам.-главният секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, директори на главни и специализирани дирекции на ведомството.

В обръщението си към курсантите зам.-министър Ценкин ги призова да използват любознателността, порива и амбицията на своята младост, за да преодоляват предизвикателства, да откриват и доказват собствените сили и възможности. "Превърнете принципите за отговорност, лоялност и дълг към държавата в свое вътрешно убеждение, което да следвате през целия си професионален път".

Заместник главният секретар благодари на преподавателския състав за отговорността, с която работят в изграждането на бъдещите служители на МВР. "Благодарение на Вас курсантите получават необходимите теоретични и практически умения, формират своя характер и мотивация за изпълнение на отговорната си мисия за обществена справедливост, законност и ред", посочи в словото си главен комисар Димитър Кангалджиев. Той пожела на курсантите да вярват в себе си и в пътя, който са избрали.

"Днес Академията на МВР е притегателен образователен център с висок престиж и достойно място сред най-добрите учебни заведения. Тези успехи са плод на дългогодишните усилия на състава на нашия университет", подчерта ректорът на университета ст. комисар доц. д-р Иван Видолов. В нашата отговорна мисия ние разчитаме и на подкрепата на ръководството на министерството за модернизиране и оптимизация на университета, добави ректорът. Той пожела на настоящите и новоприети курсанти успешна учебна година и им благодари за избора да се посветят на трудните професии на полицая и пожарникаря. Курсант Ирена Димитрова направи кратко обръщение от името на първокурсниците.

През настоящата учебна 2023 – 2024 година във факултети „Полиция“ и „Пожарна безопасност и защита на населението“ са приети общо 170 курсанти. Други 335 студенти ще учат за бакалавърска и магистърска степен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Стефан
    Едно време това учебно заведение се водеше школа, но даваше подготовка като за академия. Днес се води академия, но, но нивото й е по-ниско от школа.
  • 0
    1
    Бандера
    Под строй на бъдещите милиционери ще им бъдат татуирани сърп и чук на тесните два пръста челца@
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари