Млада жена от Русе влиза в затвора за притежание на наркотици

3
Окръжен съд – Русе одобри две споразумения спрямо обвиняеми за държане на наркотици
Окръжен съд – Русе одобри две споразумения спрямо обвиняеми за държане на наркотици

Окръжен съд – Русе одобри две споразумения, съгласно които двама обвиняеми се признават за виновни, че са държали различни високорискови наркотични вещества.

Обвиняемият по първото дело, 44-годишният Г. Г., е от град Варна и е бил осъждан и преди. Задържан е в ареста от 12.11.2020 г.

Съгласно споразумението, същият се признава за виновен в това, че на 12.11.2020 г., в гр. Алфатар, област Силистра, по пътя Алфатар - Русе и в град Русе, в условията на продължавано престъпление, на три пъти, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение хероин, метамфитамин и марихуана на обща стойност 55 000 лева. От тях разпространил по няколко грама чрез продажба на Б. П. е Е. Б. За това престъпление Г. Г. прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от две години при строг режим и глоба в размер на 5000 лв. Приспаднато е предварителното задържане, считано от 12.11.2020 г. до днес.

Обвиняемата по второто дело е едно от лицата, на които Г. Г. е разпространил метамфитамин – 27-годишната Е. Б. Тя е от град Русе и също е била осъждана и преди. Признава се за виновна в това, че на 12.11.2020г., в град Русе, в условията на продължавано престъпление, на два пъти, без надлежно разрешително, придобила чрез покупка от Г. Г. и през периода 12.11.-13.11.2020г. държала високорисково наркотично вещество - метамфетамин с нето тегло 19,60 грама на стойност 490 лева. Наказанието, което прие да изтърпи, е лишаване от свобода за срок от 4 месеца при строг режим и глоба в размер на 1000 лв.

Определенията, с които Окръжен съд – Русе одобрява постигнатите споразумения между прокуратурата и защитата на обвиняемите, са окончателни и не подлежат на обжалване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари