Млада родилка почина в болницата в Дулово

7
Жената оставя две момиченца на 5 и на 2 години
Жената оставя две момиченца на 5 и на 2 години Снимка: Кворум Силистра

Младата жена от село Водно е починала вчера в болницата в Дулово

Случаят бе потвърден от Окръжният прокурор Теодор Желев. Образувано е досъдебно производство за изясняване причините за смъртта.

Резултатите от аутопсията очаква и гинекологът наблюдаващ бременността на Джеврие д-р Любомир Минков. Той е следил състоянието на жената и е изненадан от развоя на случая. Нищо не е предполагало летален изход, пише 24 часа.

Д-р Минков е наблюдавал и предните две бременности на Джеврие. Тя оставя две момиченца на 5 и на 2 години. Третото дете е щяло да бъде момче.

Д-р Минков съобщи, че жената не е имала никакви оплаквания. Терминът ѝ е бил за 12 октомври. Тъй като предишните раждания са били с цезарово сечение, по план е трябвало вчера да бъде приета в болницата и днес да я оперират. Такава е практиката, уточни д-р Любомир Минков, да правим цезарово седмица преди термина.

За съжаление обаче нещата не се случват така.

Рано сутринта в понеделник, към 4:20 тя се оплакала на съпругът си, че ѝ е лошо. Причерняло ѝ пред очите. Той се обадил на баща си, който пък подал сигнал до 112. Линейката от Дулово дойде за 5-10 минути, но на мен ми се сториха 60, разказа Ердинч Мехмед, свекър на Джеврие.

Предната вечер са били до късно заедно. Тя дори радостна говори със съпругата ми, която работи в Турция.

Била е приета веднага в болницата. От Силистра бързо пристигнал и д-р Минков. "Тя беше в тежко състояние", сподели той. "Изпадна в клинична смърт и пристъпихме към реанимационни мероприятия, но нищо не помогна. Нямам обяснение какво се случи и каква е причината."

Аутопсията ще покаже, коментира гинекологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Добро утро, господине! Обаждаме се от Еконт, имате голям пакет.
- Благодаря за похвалата и лек ден!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари