Млад мъж се опитал да убие Доналд Тръмп

0
20-годишният Майкъл Стивън е живеел в колата си, няма работа и бил в САЩ незаконно
20-годишният Майкъл Стивън е живеел в колата си, няма работа и бил в САЩ незаконно

Опит за покушение срещу кандидата на републиканците за номинация за президент на САЩ Доналд Тръмп е бил осуетен в Лас Вегас.

Млад британец се е опитал да отнеме оръжието на полицай по време на митинг на Тръмп и да го убие, предадоха световните агенции.

На 18 юни, по време на среща на Тръмп с избиратели в казино в Лас Вегас, 20-годишният Майкъл Стивън Сандфорд се приближил до охраняващ полицай и му казал, че иска да вземе автограф от политика. След това обаче се опитал да сграбчи оръжието му и да го извади от кобура, но без успех и бил арестуван, пише Дневник.

По-късно пред съда младият мъж е заявил, че е планирал убийството на Тръмп от година, но е решил да действа сега и да го застреля, защото се почувствал достатъчно уверен, съобщава Би Би Си.

Американският федерален съд остави в ареста британеца. Той е обвинен в насилие на контролирана от федералните власти територия. Назначен му е обществен защитник, според когото Сандфорд може да отговаря за постъпката си, въпреки че има аутизъм и е опитвал да се самоубие.

Британецът е живеел в колата си, няма работа и е в САЩ незаконно, тъй като срокът на визата му е изтекъл, отбелязва БТА. Общественият защитник е поискал по-лека форма на задържане, но съдията е отхвърлил молбата и Майкъл Стивън Сандфорд ще остане в ареста до изслушването пред съда, което е насрочено за 5 юли.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари