Митничари задържаха над 14 000 ментета в Русе и Видин

1
„Марковите“ стоки са открити при отделни митнически проверки на товарен автомобил и три автобуса с пътници през последната десетдневка на месец октомври
„Марковите“ стоки са открити при отделни митнически проверки на товарен автомобил и три автобуса с пътници през последната десетдневка на месец октомври Снимка: Агенция „Митници“ / архив

„Марковите“ стоки са открити при отделни митнически проверки на товарен автомобил и три автобуса с пътници през последната десетдневка на месец октомври

Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 14 084 артикула с обозначения на световни търговски марки при проверки в районите на Дунав мост при Русе и Дунав мост при Видин.

„Марковите“ стоки, сред които облекла, обувки, чанти, колани, парфюми и други артикули са открити при отделни митнически проверки на напускащи страната един товарен автомобил и три автобуса с пътници през последната десетдневка на месец октомври.

При един от случаите, на 25.10.2023 г., митническите служители спират за проверка в района на ГКПП Дунав мост 2 - Видин – Калафат излизащ от страната товарен автомобил. Според представената от водача товарителница, той е превозвал колети с различни стоки. В хода на контролните действия е установено, че част от колетите съдържат общо 10 909 облекла, чанти и обувки с обозначения на световни марки. Установените „маркови“ стоки са задържани поради съмнения за нарушени права на интелектуалната собственост.

Други общо 3175 броя кожени колани, парфюми, спортни комплекти и текстилни изделия с обозначения на защитени търговски марки са открити при митнически проверки на три автобуса, които са напускали страната в района на ГКПП Дунав мост Русе по маршрут от Турция за Румъния в периода 20-28 октомври 2023 г. Стоките в различни търговски количества са пренасяли един пътник и двама от водачите на превозните средства, всички чужди граждани. Те са заявили, че стоките са от Турция, но не са представили документи за въвеждането им на територията на ЕС. Недекларираните стоки са задържани и са съставени три акта за административно нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари