Митничари задържаха големи количества „маркови“ стоки край Дунав мост

0
Щателни митнически проверки в района на ГКПП Дунав мост - Русе
Щателни митнически проверки в района на ГКПП Дунав мост - Русе Снимка: Агенция Митници

Щателни митнически проверки в района на ГКПП Дунав мост - Русе

Митнически служители от ТД Митница Русе откриха големи количества „маркови“ стоки при три отделни проверки на два автобуса с пътници и един товарен автомобил. Превозните средства са спрени в близост до Дунав мостРусе и до Дунав мост – Видин на излизане на от страната. Иззети са общо 8650 артикула, сред които 5127 облекла, 2413 парфюма, 175 чифта спортни обувки и 935 чанти, всички с обозначения на световни марки.

Автобусите с чужда регистрация са превозвали пътници от Турция за Румъния през България. В района на ГКПП Дунав мостРусе са селектирани за щателни митнически проверки.

На 24.09.2023 г. митническите служители откриват в багажа на един от пътниците в проверявания автобус 1044 чифта чорапи и 165 блузи, шалове, спортни комплекти. За стоките не са представени документи за закупуването им или за въвеждането им на територията на България и ЕС. На нарушителя – турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците.

При друга проверка на автобус в багажа на член от екипажа са открити недекларирани 608 парфюма, 218 зимни елеци, блузи и спортни комплекти и 175 чифта спортни обувки.

Над 5700 облекла, парфюми и чанти са задържани след щателна митническа проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Видин. Влекач с полуремарке с българска регистрация пристига на пункта на 21.09.2023 г. Водачът - български гражданин, представя документи за превозваната групажна стока от България за Германия. В хода на проверката, в товарното помещение сред декларираната стока са открити 3700 блузи, 1085 парфюма и 935 чанти, всички с лога на известни марки.

Стоките са задържани. В съответствие с Регламент (ЕС) №608/2013 на Европейския парламент и на Съвета относно защитата на правата върху интелектуалната собственост за случаите се уведомяват притежателите на съответните търговски марки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    AA
    Няма контрол, всички автобуси натоварени.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари